El Consorci València Interior aprova el pressupost per a 2022 de prop de 21 milions per a la gestió dels residus

Post també disponible en: Castellano

L’ens que gestiona els residus de 61 municipis de València avala també el reglament de participació ciutadana i les seues normes de funcionament

L’Assemblea General del Consorci València Interior ha aprovat el pressupost econòmic per a 2022 que ascendeix a 20.750.828,29 euros per a la gestió dels residus dels 61 municipis consorciats de cinc comarques d’interior de la província de València: Camp de Túria, la Foia de Bunyol- Xiva, la Regió muntanyenca, la plana d’Utiel Requena i el Racó d’Ademús. La trobada es va celebrar ahir de manera telemàtica, on l’obligació de mantindre les distàncies de seguretat pel COVID19 va fer possible que els representants pogueren connectar-se des dels seus municipis gràcies a les noves tecnologies. En aquesta assemblea virtual es van aprovar tots els punts de l’ordre del dia que es van sotmetre a votació.
Un altre dels aspectes que s’ha aprovat és la modificació de l’Ordenança Fiscal reguladora de la taxa de serveis ambientals, que inclou una bonificació mitjana de 9 euros en el rebut als participants en el programa de compostatge del CVI que s’hagen descarregat l’APP Ecocomposta, així com a les persones que participen en algun projecte municipal i puga acreditar la seua autogestió de la matèria orgànica. 
Durant l’acte, també s’ha resolt favorablement la modificació del contracte quant als costos de transport d’ecoparcs. Tal com es va explicar, el volum de residus gestionats procedents d’ecoparcs és deu vegades superior al que indicava en origen el Pla Zonal, la qual cosa comporta l’increment en la prestació del servei de recollida separada en ecoparc per part de l’empresa adjudicatària, pel fet que es requereix d’una major cobertura del servei d’ecoparcs davant l’evolució en la generació dels residus anteriorment comentat. Això afecta, per tant, als costos en la prestació que va quedar ahir avalat per l’assemblea.
En aquesta trobada s’ha aprovat també la incorporació de personal per part de l’adjudicatària per a la neteja d’impropis (bosses de plàstic) que es mesclen amb els residus verds, de manera que aquests residus puguen computar-se com a material 100% reciclatge d’alta qualitat. Tal com es va comentar durant l’acte, les restes de poda van augmentar de manera notable en 2020. Per aquesta raó, i per l’entrada en vigor de normes més estrictes en la comptabilització de materials recuperats, es va iniciar aquest expedient que finalment es va aprovar ahir.
Durant aquesta sessió, així mateix, es va aprovar el reglament de participació ciutadana i les seues normes de funcionament, a partir del qual es defineixen els drets a informació individual i col·lectiva de la ciutadania, els canals habilitats per a informar-se i fer consultes, els estudis de percepció i òrgans de consulta i participació en els quals podrà prendre part la ciutadania. Amb això, en l’any vinent podran desenvolupar-se aquestes reunions i la participació per part de tots els actors contemplats.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*