El Departament de salut de Manises i el Col·legi de Metges de València premien al millor Metge Intern Resident de l’any

Post també disponible en: Castellano

La Dra. Aida Carril Garbelladures, graduada en Medicina i resident en l’àrea d’Hematologia de l’Hospital de la Fe, obté el reconeixement per haver aconseguit una de les millors qualificacions de la prova a MIR de 2023 a la província de València

“Des de 2018 som Hospital Universitari, amb 55 residents i 13 especialitats mèdiques”, va assenyalar el Dr. Manuel Tejeda, cap de Servei de Medicina Intensiva

El departament de salut de Manises i la Fundació del Col·legi Oficial de Metges de València (ICOMV) han premiat a la Dra. Aida Carril Garbelladures, graduada en Medicina i resident en l’àrea d’Hematologia de l’Hospital de la Fe, com a millor Metge Intern Resident (MIR) de 2023 a la província de València. L’objectiu d’aquest guardó és reconéixer l’excel·lència dels nous professionals i l’aportació dels MIR a l’especialització mèdica en la Comunitat Valenciana.

Aquest premi està dotat amb 2.000 euros i han optat tots aquells professionals de la medicina que hagen finalitzat els seus estudis universitaris en medicina a partir de l’1 de gener de 2023, i estiguen col·legiats en el Col·legi Oficial de Metges de València. El premi s’ha entregat durant l’acte de Bienvenida als nous col·legiats, que s’ha celebrat en les instal·lacions del Col·legi de Metges de València i que ha comptat amb la presència del conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, la presidenta del Col·legi, la Dra. Mercedes Hurtado i el president de la comissió de Docència de l’Hospital de Manises, el Dr. Manuel Tejeda, entre altres autoritats.

La col·laboració entre el ICOMV i el Departament de salut de Manises és fruit d’una aposta dels responsables del centre manisero per la formació, la docència i la investigació centrada en estudiants i professionals sanitaris com una de les seues línies estratègiques. “Des de 2018 som Hospital Universitari, amb 55 residents i 13 especialitats mèdiques”, va assenyalar el Dr. Manuel Tejeda, cap de Servei de Medicina Intensiva i president de la Comissió de Docència de l’Hospital durant el lliurament de premis. 

“Estem orgullosos de patrocinar, per sisé any consecutiu, el premi al millor MIR juntament amb l’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges, la qual cosa demostra el compromís que tenim amb la docència, que és part del nostre ADN per a ajudar a la formació de professionals com vosaltres”, va indicar.

La docència, una prioritat

L’Hospital de Manises, de la xarxa pública valenciana, va començar el seu recorregut en Docència en 2015 amb la formació postgrau i 19 rotatoris de residents d’altres centres; es va convertir en Centre acreditat per a formació especialitzada en 2018 i va rebre als seus primers residents en 2020. Actualment, compta amb 13 unitats docents acreditades, 16 especialitats i mig centenar de professionals que s’incorporaran progressivament al sistema Sanitari tan necessitat de recursos humans.

El Departament de Salut de Manises ha anat configurant-se com a centre de referència en docència a nivell nacional. Mostra d’això és que des dels seus inicis l’àrea sanitària ha rebut més de 391 residents provinents d’altres centres sanitaris per a realitzar rotatoris, formar-se amb els professionals de Manises i amb els més de 8.000 estudiants de grau que han completat la seua formació en els centres sanitaris del departament de salut de Manises.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*