PP i PIPT compartiran dos anys cadascun l’alcaldia de Turís després del pacte de govern subscrit entre les dues formacions

Post també disponible en: Castellano

Francisco Ricau (PP) e Ismael Corell (PIPT) compartiran cadascun dos anys l’alcaldia.

El Partit Popular i el Partit Independent Per Turís, PIPT, han aconseguit aquest dimecres un pacte de govern a l’Ajuntament de la localitat que han subscrit per als pròxims quatre anys. Un acord mitjançant el qual totes dues formacions se succeiran cadascuna d’elles l’alcaldia durant dos anys. 

D’aquesta manera, el cap de llista del PIPT, Ismael Corell, serà l’alcalde durant els dos primers anys de la legislatura; i el popular Francisco Ricau ho serà durant els dos últims.

El pacte al qual han arribat aquestes dues formacions desplaçarà per tant del govern municipal al PSPV-PSOE i de l’alcaldia al socialista Eugenio Fortaña, que l’ha ostentada durant els últims huit anys, els quatre primers amb el suport del mateix Ismael Corell; i els últims quatre amb majoria absoluta.

Ismael Corell ha manifestat a tucomarca.com que la seua decisió de pactar un govern estable amb el PP respon a “una lectura dels resultats electorals a Turís. El poble ha demanat un canvi de formes, de contingut, de mires i de manera de governar; i lògicament el canvi havíem de fer-lo amb el Partit Popular”, en paraules del cap de llista del PIPT.

Una decisió a la qual també ha contribuït el fet “que, molt probablement, al capdavant del govern de la Generalitat Valenciana estarà el Partit Popular, per la qual cosa per a nosaltres és molt important secundar, com ja vam fer en el seu moment amb el PSOE, a la formació que governe en la Generalitat, perquè sempre és més fàcil governar amb algú que és del mateix grup que governa a la Comunitat Valenciana. Això és un secret a veus”, ha finalitzat Ismael Corell. 

Per part seua, el popular Francisco Ricau s’ha mostrat “molt satisfet per haver aconseguit el pacte” i ha afegit que intentaran ” per tots els mitjans fer-ho tan bé com siga possible per al poble i que tothom es puga sentir satisfet amb el nostre govern”.

A més de l’alcaldia, el Partir Independet Per Turís amb els seus 3 regidors s’encarregarà d’administrar les àrees d’Obres i Urbanisme; Assumptes Socials, Sanitat i Integració; Personal, Comerç i Indústria; a més de l’àrea de la Policia que estarà al càrrec de la persona que ocupe l’alcaldia a cada moment. Per part seua, el Partit Popular amb els seus 4 edils gestionarà les àrees de Economia i Hisenda; Urbanitzacions; Cultura i Educació; Agricultura i Medi Ambient; Festes, Esports i Joventut. Mentre que en l’oposició quedarà el Partit Socialista amb els seus sis regidors.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*