El Departament de Salut de Manises va citar a un 17% més de pacients en 2021

Post també disponible en: Castellano

Del total de les consultes realitzades, el 85% van ser presencials en els centres de salut i Hospital

Per part seua, l’atenció telefònica ha augmentat en un 41% respecte a 2020 gràcies a la instal·lació d’un Call Center específic en Atenció Primària

A més, els centres de salut de l’àrea sanitària han derivat un 22% menys de pacients a l’Hospital, evitant així desplaçaments innecessaris

Per a tot això, el Departament de Salut de Manises ha augmentat durant els anys de pandèmia la seva plantilla en un 12% en 2021

A punt de complir-se dos anys des que l’atenció sanitària es veiés alterada a causa de la pandèmia, l’atenció en centres de salut i hospitals continua sent una prioritat. En aquesta línia, el Departament de Salut de Manises va citar durant 2021 a un 17% més de pacients respecte a 2020.

Aquest augment de les cites, segons ha transmès Sonia Palacios, cap del servei d’Admissió del Departament de Salut de Manises, “correspon a la major accessibilitat i activitat de 2021; a més de per l’increment de les necessitats assistencials que la gestió de la pandèmia ha porta amb si, principalment per la realització de PCRs i vacunació”.

En aquesta línia, el 85% de les cites ateses en 2021 han estat presencials, en línia a les directrius de presencialitat marcades per les entitats sanitàries competents; mentre que les consultes telefòniques han augmentat un 41% respecte a 2020 gràcies al Call Center específic per a Atenció Primària. Així, en 2021 s’han atès 22.370 pacients al mes, enfront dels 9.669 que ateníem mensualment en 2020”, indica la professional.

I, a més, en aquesta línia d’atendre el pacient d’una manera més pròxima, els centres de salut de l’àrea sanitària de Manises han derivat un 22% menys de pacients a l’Hospital, evitant desplaçaments innecessaris. “L’accessibilitat dels nostres pacients és una prioritat per a nosaltres. Per això, oferir-los una assistència sanitària completa i sense necessitat de desplaçaments ha estat una meta reeixida durant aquest any”, ha explicat el Dr. Trujillo, gerent del Departament de Salut de Manises.

Per a tot això, la necessitat de professionals sanitaris ha estat una de les apostes del Departament per a oferir una assistència sanitària de qualitat a tota la població. Durant els anys de pandèmia, la plantilla de l’àrea sanitària es va veure augmentada en un 12% amb professionals sanitaris i administratius. “Durant la pandèmia hem passat passant de 1544 a 1768 en llocs d’atenció primària, hospital i centres d’especialitats”.

Hospital de Manises

El Departament de Salut de Manises dona cobertura i assistència sanitària pública, tant ambulatòria com domiciliària a més de 193.000 persones de 14 localitats a través de l’Hospital de Manises, 10 centres de salut, 9 consultoris locals, 2 centres d’especialitats i l’Hospital de Crònics situat a Mislata. Des del seu naixement en 2009, el Departament de Salut ha consolidat un equip professional centrat en l’assistència sanitària segura i de qualitat. Ara, amb l’actual crisi sanitària derivada de la Covid-19, el Departament de Salut de Manises contínua la seva activitat ateses les instruccions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, mantenint-se en els habituals nivells d’accessibilitat, qualitat, excel·lència assistencial i reputació corporativa, situant-se com tercer hospital públic de la Comunitat Valenciana amb major reputació, segons MERCO.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*