El departament de salut de Manises va invertir més de 389.000 euros en l’últim any per a formar als professionals sanitaris 

Post també disponible en: Castellano

Prop de 4.500 professionals es van beneficiar d’aquestes activitats, a les quals es van dedicar 91.000 hores de formació en un total de 456 accions formatives, tant internes com externes.

En 2022, el Departament de Salut ha redoblat esforços en el finançament d’activitats de postgrau, màsters i ajudes a estudis universitaris, amb l’objectiu de proporcionar als beneficiaris una formació altament qualificada

El Departament de Salut de Manises ha invertit durant 2022 més de 389.000 euros en projectes de formació i investigació per als seus professionals a través de les beques d’innovació assistencial. En concret, només per a formació, l’àrea de salut que dirigeix Ricardo Trujillo ha destinat 292.765 euros i altres 18.551 euros per a investigació, amb l’objectiu de fer possible que tots els projectes de l’equip de professionals de l’àrea de salut tiren avant. 

En aquesta segona edició de les Ajudes d’Innovació Assistencial, el Departament de Salut de Manises ha posat en marxa tant activitats formatives col·lectives com individuals per a la plantilla de l’Hospital i Centres de Salut pertanyents a l’àrea, havent adquirit especial rellevància i notorietat l’àmbit d’Investigació, amb un increment en més d’un 200% de la partida destinada a investigació respecte a 2021.

“Invertir en formació, investigació i docència és prioritari ja que són els pilars fonamentals per a progressar en la qualitat assistencial als nostres pacients i per a fomentar la iniciativa dels nostres professionals”, explica el Dr. Ricardo Trujillo, gerent del Departament de Salut de Manises.

En aquest sentit, l’any passat, 4.494 professionals es van beneficiar d’aquestes activitats, a les quals es van dedicar més de 91.000 hores de formació en un total de 456 accions formatives, tant internes com externes. 

En la seua primera convocatòria llançada en 2021, el Departament de Salut de Manises va finançar per als seus professionals 322 accions formatives, entre elles màsters i estudis de postgrau, estades formatives, activitats formatives individuals o cursos de formació col·lectiva interna, entre altres. 

En 2022, el Departament de Salut ha redoblat esforços en el finançament d’activitats de postgrau, màsters i ajudes a estudis universitaris, amb l’objectiu de proporcionar als beneficiaris una formació altament qualificada. En conseqüència, un total de 53 empleats han pogut accedir a aquesta mena d’ajudes, obtenint finançament íntegre o parcial als seus projectes educatius.

L’àrea assistencial continua tenint un paper protagonista en la planificació formativa del Departament i es desplega amb un important catàleg d’activitats tant col·lectives i individuals, amb la finalitat última de millorar la qualitat assistencial prestada als pacients. “Enguany hem volgut potenciar la formació col·lectiva, a través de la reactivació de les sessions clíniques d’Infermeria i del llançament de cursos vinculats a elements clau en la pràctica clínica com la Transfusió Hospitalària, el Suport Vital Immediat i Avançat, el Triatge, els Drenatges Toràcics, la Electrocadiografía, les Emergències Obstètriques, el Maneig del Pacient amb Disfàgia o Reanimació Cardiopulmonar Bàsica, entre altres.

Així mateix, s’ha destinat una partida pressupostària a la formació de Residents. En 2022, el Departament va comptar amb un total de 44 residents d’Infermeria i Medicina, de diferents especialitats, als quals se’ls ha finançat 30 activitats formatives de caràcter individual.

“Hem fet un esforç extraordinari per a la dotació de recursos humans i materials als projectes d’investigació i docència aprovats. Un programa que ha tingut un gran èxit d’acolliment i que, sens dubte, afavoreix el creixement personal i professional de les persones que integren el Departament de Salut de Manises”, ha conclòs el gerent del centre sanitari.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*