El director general d’Energia visita les obres del complex solar fotovoltaic de la Vall d’Aiora que tindrà capacitat per a proveir 50.000 llars

Post també disponible en: Castellano

Comptarà amb una potència elèctrica de 85,74 megavats pique i evitarà l’emissió de 75.000 tones de CO₂ a l’any .

Manuel Argüelles destaca la contribució de l’energia solar fotovoltaica a l’economia local, la reindustrialització, la descarbonització i la sobirania energètica.

El director general d’Energia i Mines, Manuel Argüelles, ha visitat les obres de construcció de la central fotovoltaica de la Vall d’Aiora, situada en el terme municipal de Xarafull, on ha destacat “el bon ritme de ejecucíón d’aquestes instal·lacions”, que la seua posada en marxa està prevista per a 2025. 
Argüelles ha explicat que gràcies a l’entrada en funcionament d’aquesta central es podrà proveir el consum elèctric de prop de 50.000 llars, de forma “totalment neta i renovable, aprofitant un recurs autòcton i abundant en el nostre territori, com és l’energia solar”. 
Per a Argüelles, en la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que dirigeix Nuria Montes, “no s’entén la Comunitat Valenciana sense l’energia solar i estem posant tots els esforços a agilitzar processos que ens permeten aprofitar al màxim aquesta oportunitat”.
Així doncs, aquesta instal·lació solar fotovoltaica d’última generació sobre estructures amb seguiment horitzontal, està composta per Aiora I, II i III, que, en total, sumen una potència total de 85,74 megavats pique (Mwp) i tenen una capacitat de producció de 172 gigavatios hora (Gwh) anuals.
A més, en utilitzar una font totalment respectuosa amb el medi ambient per a la generació elèctrica, evitarà l’emissió a l’atmosfera de 75.000 tones de CO₂, és a dir, l’equivalent a plantar un milió d’arbres.
El director, que ha estat acompanyat en la seua visita per representants d’Acciona Energia, ha posat l’accent en la contribució de la fotovoltaica a la “economia local, la reindustrialització, la descarbonització de l’economia i la transició energètica”.
En aquest sentit ha subratllat les “excel·lents” condicions de la Comunitat Valenciana que afavoreixen la viabilitat dels projectes fotovoltaics “per l’alta radiació solar del territori valencià, que permet una major eficiència en la producció energètica, i per la pròpia rigorositat de les administracions públiques per a l’autorització d’aquests projectes”.
Les energies renovables tenen, en la seua opinió, “una més que demostrada capacitat de generar riquesa i ocupació de qualitat i contribueixen a més la independència energètica de la Comunitat, aportant seguretat de subministrament elèctric i preus baixos, la qual cosa fomenta la competitivitat”. 
“Tenim el recurs i la tecnologia per a poder transformar l’ecosistema valencià i així liderar la transició energètica”, ha recalcat Argüelles, qui ha es referit a l’acabat d’aprovar Decret llei de simplificació com el marc jurídic “necessari i adequat per a per a aconseguir una transició energètica justa, fiable, accelerada i competitiva”.
Referent a això ha explicat que les mesures introduïdes “no sols acurtaran terminis, eliminant traves i agilitzant la tramitació, sinó que aporten seguretat jurídica i garanteixen la protecció del territori i medi ambient de la mà dels ajuntaments”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*