El Festival Internacional de Cinema Infantil i Juvenil, Pantalla Alborache, inicia el seu compte arrere

Post també disponible en: Castellano

Del 10 al 17 de juliol Alborache acull una selecció de grans pel·lícules dirigides al públic infantil i juvenil de la comarca, amb convidats i convidades d’abast internacional i un programa d’activitats paral·leles amb música, xarrades i tallers i i una exposició.

Falta menys d’un mes perquè comence la primera edició del Festival Internacional de Cinema Infantil i Juvenil Pantalla Alborache, que se celebrarà del 10 al 17 de juliol de 2021.

Durant 7 dies Alborache 11 pel·lícules es projectaran en el Poliesportiu Municipal i l’Auditori de la SIM La Primitiva, acompanyades per actuacions musicals i jocs per a animar als xiquets, xiquetes i joves assistents a gaudir del cinema.

L’assistència és gratuïta i els xiquets, xiquetes i joves assistents tindran l’oportunitat de votar per la seua pel·lícula favorita i rebran regals perquè no obliden un festival fet especialment per a ells i elles.

El Festival tindrà com a padrina i presidenta del jurat a la gran artista cubana Mirtha Ibarra, co-protagonista de Maduixa i Xocolate, pel·lícula nominada a l’Oscar a millor pel·lícula de parla no anglesa en 1994. Els altres membres del jurat són també prestigiosos especialistes en cinema infantil i juvenil a tot el món: Vladimir Cruz, també co-protagonista de Maduixa i Xocolate; Mahgan Farghan, crítica de cinema, autora, investigadora sobre la infància al cinema, el cinema infantil i juvenil, etc., professora en la Universitat, ha format part del comité de selecció i membres del jurat de nombrosos festivals de cinema nacionals i internacionals; Michael Harbauer, Director del Festival Internacional de Cinema per a xiquets i joves Schlingel (Chemnitz, Alemanya) i director-gerent del Servei de Cinema Infantil i Juvenil de Saxònia; Vassilis Karamintasis, vicepresident de CIFEJ i president de ASIFA HELLAS (Associació Hel·lènica d’Animació i Festival Internacional d’Animació Animasyros). 

A més, entre altres convidats, destaca la presència virtual de la directora de Cor de Mezquite, la mexicana Ana Laura Calderón i l’assistència del director de Here my Village, l’iranià Abas Aram.

Pantalla Alborache ha programat, a més de les projeccions de les pel·lícules, una sèrie de xarrades i tallers impartits pels convidats assistents, i l’exposició Els carrers de l’Havana, de l’artista visual cubà Eduardo Lozano Martínez.

L’alcaldessa d’Alborache, Paqui Collado, destaca la importància d’aquesta convocatòria “que acostarà el cinema de qualitat i els seus protagonistes a xiquets, xiquetes i joves d’Alborache i de la resta de la comarca, complint el compromís de l’Ajuntament d’oferir activitats culturals de qualitat, que promoguen l’enriquiment i la consciència crítica de la joventut i de tota la comunitat. Amb Pantalla Alborache vam demostrar que l’alta cultura té públic i recorregut en una zona rural com la nostra comarca”.

Per al Regidor de Cultura, Vicente Darder, “Pantalla Alborache posa als més joves en el centre del Festival. Programant pel·lícules d’aquest nivell, que han guanyat premis a tot el món, treballem per a crear espectadors que, en el futur, exigisquen qualitat en les propostes culturals, encara que siga de pobles xicotets o zones rurals”.

El Regidor de Joventut, Jordi Marique, convida als pares i mares de la comarca a portar a xiquets, xiquetes i joves a Pantalla Alborache, “no sols per a gaudir de pel·lícules de gran qualitat, sinó també per a aprendre a través d’elles i generar un debat sobre els temes que es tracten: les il·lusions, dificultats, necessitats dels més xicotets, compartides a tot el món.

El Festival Internacional de Cinema Infantil i Juvenil en el medi rural Pantalla Alborache compta amb la direcció artística i l’experiència de Josep Arbiol, creador i responsable de la MICE València i MICE Cuba fins a 2019, gran coneixedor del cinema infantil i juvenil a nivell internacional, membre de la Junta Directiva de CIFEJ (ONG activa internacionalment com l’única xarxa mundial de professionals dels mitjans audiovisuals que treballen per a xiquets i joves). Josep, professor de primària amb 40 anys d’experiència, ha utilitzat i promogut l’educació audiovisual a l’aula, “amb l’objectiu de despertar consciència crítica en la infància i la joventut, concebent el cinema com a transmissor de valors i una eina per a encuriosir per aprendre sobre altres realitats i cultures en els més xicotets”.

PROGRAMACIÓ DEL FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA INFANTIL I JUVENIL PANTALLA ALBORACHE, del 10 al 17 de juliol de 2021

Dissabte, 10 de juliol

22.00 hores | Poliesportiu Municipal

Gala d’inauguració, presentada per Paula Braguinsky i Carme Juan.

Amb l’actuació del grup de música infantil de l’escola de música Voluta i de la Banda La Primitiva d’Alborache en la baixada cap al poliesportiu.

22.30 hores | Poliesportiu Municipal

Les xiquetes, de Pilar Palomero

Domingo, 11 de juliol

22.00 hores | Poliesportiu Municipal

El meu germà persegueix dinosaures, de Stefano Cipani

Dilluns. 12 de juliol 

22.00 hores | Poliesportiu Municipal

Binti, de Frederike Migom

Dimarts, 13 de juliol 

21.15 hores | Poliesportiu Municipal

En la baixada al Poliesportiu, minibatalla de holi, batalla de colors tradicional a l’Índia, per a donar la benvinguda a The Last Color.

21.30 hores | Poliesportiu Municipal

The Last Color, de Vikas Khanna

Dimecres, 14 de juliol

20.00 hores | Saló de la Societat Musical La Primitiva

La meua setmana extraordinària amb Tess, de Steven Wouterlood

21.30 hores | Poliesportiu Municipal

Concert a violí i piano, amb temes clàssics del cinema mundial.

22.00 hores | Poliesportiu Municipal

Cor de Mezquite, d’Ana Laura Calderón

Dijous, 15 de juliol

22.00 hores | Poliesportiu Municipal

Here my Village, de Abas Aram

Divendres, 16 de juliol 

19.00 hores | Saló de la Societat Musical La Primitiva

Maduixa i Xocolate, de Tomás Gutiérrez Alea

El cinema cubà i el paper revolucionari de Maduixa i Xocolate. Jorge Castillejo, documentalista, investigador i escriptor cinematogràfic, membre de l’Acadèmia de Cinema d’Espanya entrevista a Mirtha Ibarra i Vladimir Cruz, protagonistes de la pel·lícula.

Actuació de Paco Salmerón, que entregarà el premi homenatge als actors cubans. 

19.00 hores | Poliesportiu Municipal

Juliette et la bicyclette, curt de Vladimir Cruz.

21.30 hores | Poliesportiu Municipal

Actuació de la Banda La Primitiva d’Alborache

22.00 hores | Poliesportiu Municipal

Fritzi. Un conte revolucionari, de Matthias Bruhn 

Dissabte, 17 de juliol

19.00 hores | Poliesportiu Municipal

Les vides de Marona, d’Anca Damian

21.30 hores | Poliesportiu Municipal

Actuació de la Banda La Primitiva d’Alborache

22.00 hores | Poliesportiu Municipal

The witch princess, de Ngo The Chau

Cerimònia de clausura i lliurament de premis, conduïda per l’actor Josema Soler.

Concert de la Big band de l’Escola Gençana de Godella. 

XARRADES I TALLERS

Dissabte 10 de juliol

18.00 hores | Sala d’actes de l’Ajuntament

TALLER

Apreciació cinematogràfica per a jurats, impartit per Josep Arbiol, director artístic de Pantalla Alborache.

Divendres 16 de juliol

18.00 hores | Sala d’actes del AyuntamientoTALLER

Infància i adolescència iraniana al cinema. Qui va fer que el cinema infantil i adolescent iranià fóra mundial?, impartit per Mahgan Farghan.

Dissabte 17 de juliol 

18.00 hores | Sala d’actes de l’Ajuntament

XARRADES

El cinema europeu INFANTIL hui. El paper d’Alemanya com a banderera de la indústria cinematogràfica en el nou món, impartida per Michael Harbauer.

CIFEJ com a motor de la creació de continguts de qualitat per al cinema infantil en el món, impartit per Vassilis Karamintasis.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*