El Govern de Bunyol defensa en el ple les inversions per més de 300.000 euros realitzades en el barri del Castell

Post també disponible en: Castellano

El ple de l’Ajuntament de Bunyol va aprovar en la vesprada d’ahir incrementar les actuacions i inversions en el barri del Castell del municipi.
El Govern local va defensar les inversions, superiors a 300.000 euros, realitzades en aquesta legislatura en la zona. Unes inversions encapçalades pels 160.000 euros de la reforma del Carrer Castanys, els 80.000 euros invertits a la torre del castell, l’adquisició de dos habitatges per valor de 60.000 euros, o la intervenció a l’Església del Salvador per a evitar despreniments.
A més, l’edil Rafa Pérez va assegurar que amb l’aprovació del Pla Director es podran escometre més inversions en tindre un full de ruta, però que la Generalitat Valenciana ho té paralitzat, encara que s’espera que ho aprove en els pròxims mesos.
Aquest suport a les inversions al castell, aprovada per unanimitat per tots els grups polítics, va arribar a través d’una reivindicació de l’associació de veïns de la zona, els qui reclamen millores, a través d’una moció de IAB. Com va assegurar el portaveu del PSOE, Manuel Sierra, “sempre s’han atés les peticions dels veïns, i barallarem per incrementar les inversions en el pressupost del pròxim any”.

Altres punts

També es va aprovar en el ple que l’Ajuntament de Bunyol es persone en el contenciós administratiu plantegeu per un sindicat per la situació d’un conserge. Juncal Carrascosa va defensar que “és una reivindicació històrica el tindre un conserge en l’institut vell, que s’uneix als que tenim en els col·legis, la qual cosa ha permés que les persones de la brigada que exercien aqueixa labor hagen tornat a la brigada”, i va afegir que “amb la bossa creada s’ha pogut emprar els tres conserges necessaris”.
El punt es va aprovar amb els vots a favor de PSOE, IU i Podemos, i el vot en contra de IAB i PP.
A més, es va aprovar per unanimitat l’ordenança reguladora del preu públic per activitats culturals i festives, i es va designar a l’edil Mireia Parla com a representant del consistori buñolense en la Comissió de selecció de Premis de la Mancomunitat Intermunicipal Foia de Bunyol-Xiva. 
El PP va presentar dues mocions. La primera relativa a sol·licitud de la inclusió de Bunyol dins dels municipis beneficiaris de la Targeta SUMA. Jonquera Carrascosa va defensar que ja s’havien fet gestions davant la Conselleria responsable i que es confia que en els pròxims mesos s’incloga a la comarca en aquesta targeta de transport públic que té importants descomptes.
El punt va tirar avant amb el vot a favor de PP, IAB, IU i Podemos, i l’abstenció del PSOE, que va defensar que no es podia donar suport a una actuació que ja estava feta.
La segona de les mocions del PP sol·licitava l’adhesió al comunicat que Aulolia (Associació de professorat de música primària i secundària de la Comunitat Valenciana) ha elaborat juntament amb el suport de la FSMCV en defensa de l’educació musical perquè l’assignatura de música continue sent obligatòria en 3r de l’ESO.
El punt va tirar avant amb els vots a favor del PP, i l’abstenció de PSOE, IU i Podemos, que van defensar que no s’anaven a oposar però que era una moció que naixia d’una possibilitat, no d’una cosa concreta impulsat per la Conselleria d’Educació.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*