L’Hospital de Manises va avaluar 58 projectes de recerca en 2017

12 proyectos han sido promovidos por personal del Hospital, 29 de promoción externa y 17 académicos.
12 proyectos han sido promovidos por personal del Hospital, 29 de promoción externa y 17 académicos.

Post també disponible en: Castellano

12 proyectos han sido promovidos por personal del Hospital, 29 de promoción externa y 17 académicos.
12 proyectos han sido promovidos por personal del Hospital, 29 de promoción externa y 17 académicos.

La Comissió de Recerca del Departament de Salut de Manises ha avaluat 58 projectes de recerca en 2017, una xifra superior a la dels exercicis anteriors. D’aquestes iniciatives, 12 han estat projectes de promoció pròpia del personal sanitari de l’Hospital de Manises, 29 actuacions s’han realitzat en col·laboració amb la iniciativa privada, universitària i altres institucions, i 17 estudis s’emmarquen en l’àmbit acadèmic.

Des de 2013, la Comissió de Recerca de l’Hospital de Manises ha avaluat un total de 226 projectes científics, que posen de manifest l’elevada activitat investigadora dels professionals del Departament de Salut, convertint-se en un dels suports fonamentals del centre hospitalari. De fet, any rere any, el nombre de projectes ha anat augmentat de 34 el 2013 als 58 de l’exercici passat. Aquests projectes posen de manifest el compromís de l’Hospital de Manises amb potenciar estudis i projectes sobre patologies que tenen incidència en la població del Departament i unitats de referència com Dermatologia, Nefrologia o Medicina Digestiva, entre d’altres.

Vanesa Carretero, responsable d’Investigació Clínica del Departament de Salut de Manises ha destacat “l’aposta de l’Hospital per desenvolupar una tasca investigadora en el centre amb l’objectiu de poder incorporar així noves fórmules amb les quals millorar els processos mèdics i quirúrgics”. En aquest sentit, Vanesa Carretero ha apuntat que “el Departament de Salut de Manises s’està consolidant com a agent destacat en el món de la investigació, desenvolupant iniciatives pròpies i col·laborant amb centres de referència com universitats, altres centres hospitalaris o altres institucions com l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe.

Així, entre els projectes d’investigació promoguts a l’Hospital de Manises destaquen dues noves investigacions centrades en la retinosi pigmentària, una patologia que deriva en ceguesa del servei d’Oftalmologia i un estudi per analitzar els canvis epigenètics per millorar la supervivència en malalts renals crònics avançats del departament de Nefrologia, tots dos en col·laboració amb l’Institut d’Investigació Sanitària de l’Hospital de La Fe. També s’han posat en marxa diversos projectes de l’àrea de Dermatologia dirigides a millorar els pacients amb psoriasi o hidradenitis supurativa.

Producció i activitat científica

Durant 2017, el personal investigador del Departament de Salut de Manises ha publicat un total de 35 articles científics, de les quals el 60% han aparegut en publicacions d’impacte alt o primer quartil. El nombre de contribucions a congressos ha ascendit a 87, destacant en aquest camp el servei de Medicina Digestiva. D’altra banda, el nombre d’estudis en actiu va pujar a 72, dels quals, 38 van ser iniciats al llarg de 2017 i 20 van finalitzar aquest any.

En aquest sentit, cal destacar les distincions que han rebut els professionals de l’Hospital al llarg de l’any passat, com el premi al millor pòster en el XVII Congrés de la Societat Espanyola de Diagnòstic per Imatge de l’Abdomen al servei de radiologia, el premi a la millor comunicació oral en el Congrés de la Societat Espanyola de Patologia Digestiva a l’àrea de Medicina Digestiva de l’Hospital, o el guardó a la millor comunicació a la Unitat del Òrbita del servei d’Oftalmologia en el XXVII Congrés de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica ocular i Orbitària.

Actualment, l’Hospital de Manises compta amb un 45% d’assajos clínics amb medicaments a càrrec de dones investigadores, i un 48% dels projectes de recerca totals són liderats per dones.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*