El jutge dóna la raó a l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona en la convocatòria de la plaça d’Inspector de Policia

Retén de la Policía Local de la Pobla.
Retén de la Policía Local de la Pobla.

Post també disponible en: Castellano

Retén de la Policía Local de la Pobla.
Dependències de la Policia Local de la Pobla.

El Jutjat Contenciós Administratiu ha donat la raó a l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona en el recurs presentat pel CSIF a la convocatòria de la plaça d’inspector de la Policia Local. El jutge ha desestimat la totalitat dels arguments presentats pel sindicat CSIF a la convocatòria de les oposicions en considerar que s’ha complit escrupolosament la llei i les bases s’ajustaven a la legalitat vigent.

En este sentit, la sentència ratifica que la convocatòria mitjançant promoció interna era l’única contemplada per l’article 18 del decret 88/2001 del 24 d’abril per a oposicions amb només una plaça. Desestima el recurs del CSIF que demanava oposicions on pogueren presentar-se agents de fora del cos de la policia local de la Pobla, una possibilitat que haguera suposat una vulneració de la llei.

El Jutjat desestima també el recurs del CSIF que pretenia que fora obligatori tindre una llicenciatura per poder presentar-se a les oposicions a inspector de policia. La sentència recull que d’acord amb la llei, en tractar-se d’una categoria laboral en escala A2, es suficient una diplomatura per poder optar a esta plaça.

El jutge es taxant a l’hora de donar la raó a l’Ajuntament en tots els punts plantejats pel sindicat CSIF a la convocatòria de les oposicions a inspector de policia i desestimar el recurs presentat.

L’alcalde, Josep Vicent Garcia, ha acollit amb satisfacció la sentència que assegura demostra que l’Ajuntament ha fet les coses bé en la convocatòria de l’oposició d’inspector de policia local. Garcia lamenta “l’actitud bel·ligerant que CSIF ha mantingut durant la passada legislatura, en especial en esta plaça, acusant el consistori de traure una plaça a dit quan finalment la persona que es presentava no va superar l’examen i la justícia ens ha acabat donat la raó”.

El recurs del CSIF a esta convocatòria es va presentar en contra de la voluntat de la majoria dels representants del mateix sindicat a la Pobla, el que va suposar un trencament intern en l’organització local. De fet, molts dels representants abandonaren el sindicat que no va aconseguir presentar llista enguany en les eleccions sindicals per a personal laboral.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*