La Banda Simfònica La Lira de Cheste obri el cicle de Serenates 2019 amb una antologia del pasdoble

La Banda Sinfónica La Lira de Cheste abre el ciclo de Serenatas 2019 con una antología del pasodoble.
La Banda Sinfónica La Lira de Cheste abre el ciclo de Serenatas 2019 con una antología del pasodoble.

Post també disponible en: Castellano

La Banda Sinfónica La Lira de Cheste abre el ciclo de Serenatas 2019 con una antología del pasodoble.
La Banda Sinfónica La Lira de Cheste abre el ciclo de Serenatas 2019 con una antología del pasodoble.

Dissabte passat es va donar el tret de sortida al cicle de Serenates 2019 amb un concert ofert per la Banda Simfònica Associació Musical La Lira de Xest, dirigida per Javier Enguídanos Morató. El concert es va titular “Antologia del Pasdoble” i va tenir lloc, com cada any, a la plaça Doctor Cajal, a l’aire lliure. Multitud de chestanos i chestanas van acudir a les 23 hores al primer de quatre concerts que composen el programa de Serenates 2019.

“Com és tradició des de fa dècades, quan la dolça primavera deixa pas a les calors de l’estiu, l’Associació Musical La Lira de Xest, en col·laboració amb l’Ajuntament, ens ofereix aquesta sèrie de Serenates per compartir i gaudir música a la fresca. Aquest dissabte és una nit molt especial, ja que, a petició d’algunes persones que porten demanant des de fa molts anys que gèneres com el pasdoble i la sarsuela formin part de les Serenates, el director ha preparat un concert molt especial titulat ‘Antologia del Pasdoble ‘, amb una selecció de pasdobles de diferents estils i èpoques “, va presentar a l’inici del concert la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente.

La regidora va posar en valor l’esforç dels músics i músiques presents i va introduir a la reina de la verema 2019 i al seu acompanyant: Paola Casanova Salazar i Adrián Rodríguez García, els qui es van encarregar de la presentació del programa del concert.

La concejala de Cultura, Mª Ángeles Llorente junto a Paola Casanova Salazar y Adrián Rodríguez García, quienes se encargaron de la presentación del programa del concierto.
La regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente junt amb Paola Casanova Salazar i Adrián Rodríguez García, els que es van encarregar de la presentació del programa del concert.

La primera part de “Antologia del pasdoble” va incloure tres pasdobles fallers: La flor del taronger, de Miquel Asins Arbó; Tomàs Ferrús, de Godofredo Garrigues Perucho i La Valencianeta, de Lluís Martí Alegre. A continuació, el públic va gaudir de sis pasdobles clàssics: Pepita Greu, de Pascual Pérez Choví; El ventall, d’Alfredo Javaloyes López; Churumbelerías, d’Emilio Cebrián Ruiz; Nerva, de Manuel Rojas Tirado; La Gràcia de Déu, de Ramon Roig i Torné; i finalment, Pa i toros, de Francisco Asenjo Barbieri. Després d’un breu descans, es va iniciar la segona part del concert, amb tres pasdobles de Xest: El Lugarico vell, de Pablo Sánchez Torrella; Gemma Marquès, de Sánchez José Alamá Gil i 15 Aniversari, de Gerardo Pérez Checa. L’última part presentava els pasdobles Puerteareas, de Reveriano Soutullo Otero; La Morenica, de Manuel Carrascosa García; Paco Molero, de Carmelo Alonso Bernaola i Algo molt diferent, de Manuel Carrascosa García.

Els veïns i veïnes van gaudir a l’aire lliure de la interpretació d’aquesta selecció de pasdobles i van ser testimonis, en finalitzar el pas-doble de Xest 15 Aniversari, del gest còmplice del director de la Banda Simfònica, Javier Enguídanos Morató, cap a l’autor de la peça, Gerardo Pérez Checa, que es trobava entre el públic.

El próximo sábado 29 de junio tendrá lugar el siguiente concierto del ciclo de Serenatas 2019, en el que participarán las Bandas Juveniles de la Sociedad Musical “La Familiar” de Benisanó y La Lira de Cheste, en la plaza Doctor Cajal a las 23 horas. 
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*