Fotogaleria: doble jornada esportiva a Xest amb les Olimpíades de les EDM i les exhibicions de fi de curs 2018-19

Participante en la exhibición de salto de de comba.
Participante en la exhibición de salto de de comba.

Post també disponible en: Castellano

El concejal de Deportes, Francisco Llorens, en la presentación del acto.
El regidor d’Esports, Francisco Llorens, en la presentació de l’acte.

Dissabte passat, 8 de juny, es va desenvolupar una jornada esportiva que es va estendre al llarg de tot el dia, organitzada per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament, en col·laboració amb les Escoles Esportives Municipals. Al matí, el pavelló esportiu, el poliesportiu municipal i el camp de futbol “La Vinya” van acollir la celebració de les “Olimpíades de les EDM” ia la tarda, al pavelló, es va celebrar el final de curs amb les exhibicions de les escoles de dansa, gimnàstica rítmica, batuka, salt de corda i aeròbic.

“Olimpíades de les EDM”

En aquestes olimpíades, les escoles esportives municipals de Xest van celebrar una jornada de portes obertes perquè qualsevol nena o nen pogués provar per primera vegada o aprendre més sobre els esports que formen part de l’oferta educativa de les escoles, amb la finalitat de poder decidir a quina disciplina apuntar-se el proper curs. Els i les participants van gaudir de sessions d’aeròbic i gimnàstica rítmica, escalada, karate, salt de corda, tennis, pàdel, pilota valenciana, orientació, patinatge, atletisme, aikido, bàsquet o frontó, entre d’altres esports. El programa també va incloure una exhibició de taekwondo, a càrrec del club “El Temple”, donant així a conèixer la nova disciplina esportiva que passarà a formar part de l’oferta de la temporada 2019-2020.

“El taekwondo és un esport educatiu en què es treballa la motricitat, l’elasticitat, la força i s’aprenen valors educatius com el respecte i la disciplina”, explicava Estefania, la monitora de taekwondo del club “El Temple”. “El club és relativament jove, però ja donem classes en diversos centres educatius de Picassent, Manises i Turís. És l’únic club de la Comunitat Valenciana portat per dones, un detall que al principi podia resultar estrany a algunes persones, però que a poc a poc hem aconseguit anar normalitzant. En aquestes olimpíades vaig a conduir el que seria un entrenament normal per mostrar aquest esport als nens i nenes de les Escoles Esportives de Xest. Properament, el nostre alumnat participarà en el campionat estatal i tots i totes tenen un nivell d’implicació molt alt “. Per finalitzar, la monitora va anunciar que durant les festes del mes de juliol el club farà una exhibició de taekwondo a la plaça de la Segona República per continuar promocionant aquest esport a Xest.

Paral·lelament, a l’arbreda del poliesportiu municipal, els nens i nenes van participar en activitats d’introducció a l’esport d’orientació. “Per a les activitats d’aquest matí estem utilitzant uns mapes adaptats amb un mètode belga perquè els i les participants puguin començar a conèixer el que és l’orientació en espais més reduïts. Aquest és el mètode que solem utilitzar a les escoles amb el programa ‘Esport a l’Escola + 1h’, que es fa a la Comunitat Valenciana a través de la Federació d’Orientació “, destacava el monitor titulat en esport d’orientació, José Antonio Milvaques. “Amb l’orientació, els nens i nenes aprenen a” pensar i córrer “, perquè les dues són necessàries per acabar el recorregut amb èxit i rapidesa. En Xest 17 nens i nenes participen actualment a nivell nacional en competicions que es desenvolupen en camp obert i pròximament un alumne chestano competirà en el campionat d’Europa “.

Exhibicions de fi de curs

Participante en la exhibición de salto de de comba.
Participant en l’exhibició de salt de de corda.

A la vesprada, els alumnes i les alumnes de les EDM van realitzar un seguit d’actuacions per mostrar als seus familiars i al públic assistent tot l’après durant el curs 2018/2019.

“Amb aquestes exhibicions celebrem el final de curs de les EDM. Sabem que els nens i nenes s’ho han passat molt bé aquest curs, però ara podrem veure també què és el que han après “, va comunicar el regidor d’Esports, Francisco Llorens, en la presentació de l’acte. “Sobretot vull agrair als monitors i monitores seu treball al llarg de tot l’any, ja que desenvolupen una tasca que ha de ser justament reconeguda”.

Per la seva banda, l’alcalde, José Morell, també va dedicar unes paraules d’agraïment als monitors i monitores per la seva implicació i dedicació i va posar en valor l’èxit de les activitats esportives a la localitat. “Un any més, 600 nens i nenes omplen les pistes i comptem amb una oferta variada d’activitats que supera les 20 disciplines. Això ha estat possible gràcies al treball de l’Ajuntament, però també, i en gran part, és així perquè les famílies chestanas han cregut de manera sostinguda en el temps que l’esport és important en l’educació dels seus fills i filles. Aquesta aposta compartida i col·lectiva de Xest és el motiu pel qual les EDM són un referent en oferta, participació i organització “, va manifestar Morell. “Cal destacar l’alta participació en molts esports, com és el cas de gimnàstica rítmica i batuka, on s’han duplicat les inscripcions; així com en futbol femení, que està en auge, amb tot el que això implica. També m’agradaria desitjar molta sort al grup del salt de corda que pròximament competirà en el mundial d’Oslo, amb el suport de l’Ajuntament i, finalment, posar en valor la posada en funcionament del “aula de suport a l’estudi” dins de les Escoles esportives, impulsada des de la regidoria d’Esports i que té com a objectiu vincular esport i estudi “.

Després dels discursos, es van succeir les exhibicions de salt de corda, dansa, aeròbic, gimnàstica rítmica i batuka. A més, les alumnes de salt de corda que properament participaran en el mundial d’Oslo (Noruega) van mostrar la coreografia que han preparat per a la competició.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*