“Utiel, 250 anys a la llum de les espelmes” rep milers de visitants en la seva cinquena edició

Calles, plazas, museos, bodegas y diferentes espacios de Utiel acogieron diversidad de actividades a la luz de las velas.
Calles, plazas, museos, bodegas y diferentes espacios de Utiel acogieron diversidad de actividades a la luz de las velas.

Post també disponible en: Castellano

Calles, plazas, museos, bodegas y diferentes espacios de Utiel acogieron diversidad de actividades a la luz de las velas.
Carrers, places, museus, cellers i diferents espais d’Utiel van acollir diversitat d’activitats a la llum de les espelmes..

“Utiel, 250 anys a la llum de les espelmes” arribava a la seva cinquena edició com un esdeveniment consolidat i així ho han demostrat els milers de visitants que aquest cap de setmana han gaudit de centenars d’activitats i un espectacle únic: L’encesa de 70.000 espelmes per tots els carrers d’Utiel.

L’artista utielano d’adopció, José Jiménez “Joselito” juntament amb l’alcalde en funcions d’Utiel, Fernando Benlliure, van ser els encarregats d’encendre la primera espelma i donar inici així a una nit màgica plena de racons il·luminats i de molta història per descobrir.

Aquest any la climatologia va acompanyar i va animar a gaudir d’un cap de setmana excepcional. Tan sols la presència del vent en alguns moments va dificultar l’encesa de les espelmes que finalment van mantenir la flama i van il·luminar durant hores els carrers, places i principals monuments d’Utiel.

La implicació d’associacions i particulars van fer possible que Utiel es transformés en un enclavament màgic amb la decoració especial i el engalanament de carrers, façanes, i aparadors convertits en el centre de les mirades i també dels objectius de les càmeres.

Segons les dades facilitades per l’Oficina d’Informació i Turisme d’Utiel, el cap de setmana, més de 1.000 persones van passar per aquesta oficina per demanar informació de l’esdeveniment i també dels diferents recursos turístics i patrimonials del municipi, com els cellers subterrànies que van rebre més de 600 visitants.

Un cap de setmana que ha ofert múltiples activitats culturals i gastronòmiques a tots els que han decidit acostar-se a Utiel per viure en primera persona una experiència singular a la llum de les espelmes. Un esdeveniment que cada any atrau més visitants, no només de la zona, sinó de diferents punts de la Comunitat Valenciana, d’altres regions d’Espanya i fins i tot de procedència internacional, amb la presència de turistes de països com Brasil, Holanda o Alemanya o entre d’altres.

Mercat d’artesans, ruta de la tapa, tast de vins, visites guiades pel cas antic, exposicions, exhibicions, concerts … Un programa complet i diversificat amb activitats que van fer gaudir a públic de totes les edats

L’organització agraeix un any més la col·laboració d’associacions i ciutadania en general perquè Utiel esdevingui una destinació turística referent amb aquesta singular experiència amb les veles com a protagonistes.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*