El PP de la Pobla de Vallbona denúncia que l’alcalde de Compromís vulnera la llei de publicitat institucional i incomplix el codi de bon govern

Placa de inauguración de las instalaciones reformadas para albergar el Centro Ocupacional Trencadís.
Placa de inauguración de las instalaciones reformadas para albergar el Centro Ocupacional Trencadís.

Post també disponible en: Castellano

Placa de inauguración de las instalaciones reformadas para albergar el Centro Ocupacional Trencadís.
Placa d’inauguració de les instal·lacions reformades per a albergar el Centre Ocupacional Trencadís.

Mari Carmen Contelles, portaveu del Partit Popular de la Pobla de Vallbona, ha denunciat que “l’alcalde de Compromís, Josep Vicent Garcia, ha vulnerat flagrantment la Llei Autonòmica de Publicitat Institucional, que prohibeix expressament l’organització de qualsevol acte d’inauguració”.

“Amb l’acte d’inauguració de les instal·lacions reformades per a albergar el Centre Ocupacional Trencadís, l’alcalde nacionalista ha primat la seva promoció personal al compliment de la llei del Consell promoguda pels seus propis companys de partit”, ha lamentat la portaveu.

Els populars han recordat que la Llei 12/2018, de 24 de maig, de publicitat institucional per a l’interès ciutadà i la concepció col·lectiva de les infraestructures públiques, prohibeix expressament “els actes d’inauguració o posades de primeres pedres”.

Concretament, en el seu article 5 referent a les prohibicions, en el punt 8 assenyala que “Es prohibeix l’organització de qualsevol acte d’inauguració, o similars, d’obra acabada o servei per part de persones amb càrrecs electes o alts càrrecs, finançats amb fons públics parcial o totalment, directament o indirectament “.

Per a la portaveu popular, “el text de la llei no admet interpretacions, l’alcalde de Compromís amb el beneplàcit dels socis de govern que el sustenten, PSOE, CONTINGENT I EU, han promogut des del govern municipal un acte prohibit expressament per la llei i pagat per tots els contribuents per a la seva promoció electoral “.

Tal com destaca Contelles, “per si fos poc, amb el descobriment a més d’una placa commemorativa amb el seu nom, Josep Vicent Garcia, ha incomplert també el punt 9 d’aquesta llei que literalment estableix:” Es prohibeix l’organització de qualsevol obra o acte d’instal·lació de placa commemorativa o similar que faci referència a persones amb càrrecs electes o alts càrrecs que hagin participat en la decisió de la seva construcció o posada en marxa “.

Des del Partit Popular lamenten també que a tots els incompliments de la llei se li suma la falta d’ètica i coherència que suposa eludir el Codi de Bon Govern impulsat pel seu propi partit des de la Conselleria de Transparència.

El decret 56/2016, del Consell, de 6 de maig, pel qual s’aprova el Codi de Bon Govern estableix en el seu article 21.3 “Les persones subjectes al present Codi no promouran en cap cas la instal·lació de plaques commemoratives o similars que facin referència a les persones que, exercint càrrecs públics, hagin participat en la decisió de la construcció o de la posada en marxa del servei o semblant. ”

Per a la portaveu, “aquest acte d’inauguració de la reforma a les instal·lacions del Centre d’Atenció al Discapacitat que va obrir les portes el 2012 amb placa commemorativa inclosa, ens demostra que per al govern municipal liderat per Compromís, la Llei Autonòmica de Publicitat Institucional i el Codi de Bon Govern impulsats pel Consell del Botànic s’han quedat en paper mullat “.

“Josep Vicent Garcia i els seus socis ens han tornat a corroborar la incoherència i el sectarisme que defineixen tota la seva gestió municipal. En el seu afany de promocionar-se personalment no els importa saltar-se la llei a la torera. Aquells que reparteixen diplomes d’ètica i moralitat als altres, fan ara tot el que les lleis aprovades per ells mateixos volen evitar “, ha conclòs Contelles.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*