Naix la plataforma ciutadana «Màs Bunyol» oberta a veïns, associacions, sindicats i partits polítics

Post també disponible en: Castellano

Alejandro Agustina.
Alejandro Agustina.

Com ja ha avançat tucomarca.com en la seva edició impresa de dijous passat, «Màs Bunyol» és el nom de la nova plataforma ciutadana que acaba de néixer a la localitat i que compta entre els seus principals impulsors amb Alejandro Agustina, actual Tercer Tinent Alcalde, Regidor de Participació, Comunicació, Desenvolupament, Informàtica i Sanitat a l’Ajuntament de Bunyol.

El mateix Alejandro Agustina ha explicat que Màs Bunyol és «una plataforma que integra i uneix a tots per igual: persones, col·lectius, sindicats, partits, associacions, etcètera; tots nosaltres junts participant, aportant idees, propostes, deliberant i cooperant perquè el nostre poble renovi la il·lusió, la confiança i l’alegria ».

«Sabem que Bunyol té un gran potencial i necessita de persones, d’equips que escoltin, que sàpiguen gestionar bé i ho hagin demostrat, des de la pluralitat, més enllà de les sigles i dels interessos de partit. Bunyol ens ocupa, millorar Bunyol és el nostre interès més profund i representa la nostra més alta convicció. No estem sols, ni bojos », ha afegit Alejandro Agustina, que ha subratllat que Bunyol« necessita una eina forta i àgil: Màs Bunyol, que és una invitació a la força de la unió, una plataforma capaç de crear una veritable cohesió amb persones que no s’adscriuen a cap partit, o sí, no importa, i també amb altres partits de l’àmbit progressista que donin suport a una plataforma d’ampli espectre, amb una base social absolutament compromesa en realitzar un canvi profund en la manera de fer política, a la organització de l’Ajuntament i en el desenvolupament econòmic del nostre poble, buscant sempre el benestar de les persones ».

Segons el parer de l’actual responsable de Participació, Comunicació, Desenvolupament, Informàtica i Sanitat a l’Ajuntament de Bunyol, «el sistema democràtic espanyol és una conquesta de moltes persones, individus i col·lectius que van haver de passar veritables penúries i sacrificis perquè tots puguem triar lliurement qui ens governen. Com qualsevol altre sistema no és perfecte ia més perquè mantingui una bona salut, com ens ha demostrat la història recent dels abusos i la corrupció d’alguns partits o dirigents polítics, necessita d’una gran dosi de compromís i participació ciutadana per exigir transparència, per controlar la gestió de la cosa pública i vetllar pel compliment dels programes i el progrés del nostre país, de la nostra comunitat i del nostre poble ».

«Gairebé quatre anys d’experiència»

En aquest context, Alejandro Agustina -que actualment forma part del govern local buñolense amb l’agrupació d’electors Votem Buñol- assegura que la nova plataforma concorrerà a les municipals «després de treballar gairebé quatre anys a l’Ajuntament; coneixem en el dia a dia les debilitats i les fortaleses de les nostres institucions, tenim l’experiència de diàleg i de govern amb altres forces polítiques, sabem bé què tenim en comú i què ens diferencia, hem demostrat ser lleials amb el nostre votants i amb el poble de Bunyol, hem estat capaços de governar amb quatre partits durant tota la legislatura, cadascun amb les seves prioritats, sempre tractant d’arribar a decisions consensuades ». «Hem demostrat com la participació ciutadana ha estat la nostra raó de ser, estructurant com mai eines perquè qualsevol ciutadà pugui exercir aquest dret. Generant processos participatius per cada barri, amb el nostre joves a l’institut, i especialment en una aposta específica per a la recuperació, a partir de la participació, del barri del Castell ».

«Hem actualitzat el sistema comunicatiu de l’ajuntament i dinamitzat les seves eines de comunicació: desenvolupant webs, app per a mòbils, xarxes socials, campanyes publicitàries, revitalitzant ràdio Bunyol, creant la televisió local i el més important, hem tornat els drets als treballadors de ràdio Bunyol després de deu anys sense ells ».

«Dins de la implantació de la primera fase del Pla de Desenvolupament Turístic hem obtingut molt bons resultats, aconseguint duplicar el nombre de visitants a Bunyol, generant una imatge turística potent de Bunyol». «Hem posat les bases per a la modernització informàtica de l’Ajuntament, implantat la seu electrònica amb el registre d’entrada electrònic, la gestió d’expedients i el portal de transparència. Vam posar en marxa el pla de transformació digital amb instal·lacions i equip nous, servidors propis i tallafocs. Treballant de forma transversal al costat d’altres companys, renovem i millorem equips, maquinari i internet de l’EPA, Biblioteca, Conservatori i la informàtica al poliesportiu i en totes les seus de l’Ajuntament ».

«Des Sanitat hem aconseguit ampliar a 10 especialitats al Centre de Salut de Bunyol, portar la base del SAMU, donant suport a més de manera ferma a la plataforma pro hospital en totes les seves reivindicacions». «Sabem gestionar i estem content

amb els èxits obtinguts des del treball en equip i en les competències que se’ns van donar a l’Ajuntament tot i sabent que podem aportar més, molt més: un pla de desenvolupament econòmic realista, concret i il·lusionant per redissenyar el sistema productiu local, dotant BUINSA de les eines necessàries per a això », segons ha subratllat el regidor de Participació, Comunicació, Desenvolupament, Informàtica i Sanitat a l’Ajuntament de Bunyol.

«Ajuntaments del canvi»

Alejandro Agustina també ha manifestat que la nova agrupació d’electors té com a referent els «Ajuntaments del canvi»; pel que ha assegurat que llancen aquesta nova proposta electoral «a la ciutadania bunyolera i amb vocació de fer comarca costat dels pobles germans, coordinant les propostes en un programa conjunt i participatiu. Oberts a fer unes primàries en què triem tots. Aquest és una crida a unir-se, a les forces progressistes i a tota la ciutadania amb o sense adscripció de partit, a la qual segueix atenta esperant un canvi i també a la que està en l’apatia o el dubte. La política si ens organitzem bé la poden i l’han de fer també les persones ».

«Estem convençuts que la intel·ligència col·lectiva en la cooperació, l’obertura i la pluralitat multipliquen i són les millors claus per al futur. És més necessària que mai una altra manera de fer política que escolti més que imposi, que proposi més que es queixi, que col·labori més que competeixi. Estimem Bunyol i ens juguem molt en la política ben entesa. Cuidem Bunyol, cuidem la nostra casa, la de tots, amb imaginació, creativitat i il·lusió buscant sempre el bé comú », com ha finalitzat Alejandro Agustina.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*