El mur caigut al Carrer Moratín de Bunyol ja està en procés de reconstrucció

Post també disponible en: Castellano

Els aproximadament 700.000€ s’ha acordat amb Diputació que podrien procedir del Pla d’Inversions de la 2022-2023, encara que el Govern Municipal confia a rebre les ajudes econòmiques en línies d’actuació d’altres Institucions. 

Juncal Carrascosa, Alcaldessa de Bunyol, ha informat sobre desenvolupament de les obres de reconstrucció i millora del mur caigut al Carrer Moratín de la localitat, la matinada del 31 d’Agost, previ a la festa de La Tomatina.

L’Alcaldessa ha resumit el treball realitzat des del Govern Municipal des del primer minut que es va conéixer l’incident. Actualment hi ha 6 famílies, que al costat dels seus animals de companyia han sigut reubicats. Des de l’Alcaldia l’objectiu és que puguen tornar als seus domicilis amb total seguretat al més prompte possible.

Aquesta ensulsiada va ocórrer el dimecres 31 d’agost. Immediatament les famílies d’aqueix carrer es van posar fora de perill i a les 8.30 h. d’aqueix matí ja es van començar les reunions de tècnics i de l’empresa externa contractada per a la seua reconstrucció.

Durant aqueixos primers dies i els successius les famílies van ser ateses i en part es van instal·lar en cases rurals o cases de familiars i finalment dues d’elles a casa de lloguer.

Juncal Carrascosa agraeix la implicació i solidaritat mostrada per molts veïns de la localitat, i expressament per l’Ajuntament d’Alboraig i veïns també d’aqueixa localitat. 

El divendres 2 de setembre, l’endemà passat de l’ensulsiada, van continuar les reunions informatives amb els veïns afectats. A aquesta nova reunió van assistir l’Associació d’Amics i Veïns del Barri Antic de Bunyol, juntament amb l’Alcaldessa, el Primer Tinent d’Alcalde i altres membres del Govern.

Les actuacions van començar amb la instal·lació una línia de vida i la retirada d’elements solts per a començar amb els treballs d’abocament/gunitado de formigó, que asseguraran que la situació no s’agreuge.

L’Alcaldessa de Bunyol recorda que l’accés a la zona derruïda per a maquinària pesant i personal expert en aquesta mena de treballs és molt dificultós, la qual cosa no facilita la realització dels treballs i eleva el cost econòmic d’aquesta obra. “Estem treballant centrats en les famílies i ara negociant amb el Govern Valencià, la Diputació Provincial i el Govern d’Espanya per a aconseguir més suport, especialment econòmic”. 

Continua informant la població respecte a la cronologia de tots els esdeveniments que el dilluns 5 de setembre es va tornar a citar a les famílies per a explicar-los detingudament la possibilitat que es tenia per a traure el més imprescindible de les cases. Va ser el dimecres 7 de setembre quan es va accedir a aqueixos habitatges, a través de professionals, i amb les instruccions dels seus propietaris, de traure allò que es considera imprescindible. 

Actualment s’està treballant a començar amb el mur de formigó fins a l’altura del carrer. El procés que es preveu dure uns dos o tres mesos com a màxim es deixarà totalment segura la zona, amb eixida hidròfuga que evite futurs problemes. Així com assegurar la part del mur que no ha caigut, amb contraforts i un sistema d’ancoratge.

Reunions polítiques i empresarials

Aquesta setmana, el dimarts 13 de setembre va haver-hi reunió de portaveus municipals per a informar-los de la situació i tot el que s’ha avançat sobre aquest tema. Mentrestant l’oposició i l’Associació d’Amics i Veïns del Barri Antic de Bunyol han sol·licitat la convocatòria d’un ple extraordinari sobre aquest assumpte. “El pròxim ple ordinari és el dilluns 26 de setembre i ací pensàvem portar un punt de Compareixença per a informar els grups i a tots els veïns. Possiblement el ple extraordinari és posterior a aquest ordinari. En tot cas aquesta Associació i qualsevol veí pot sol·licitar informació d’aquest assumpte quan així ho desitge”, va assenyalar l’Alcaldessa de Bunyol.

La setmana pròxima la primer Edil buñolense té reunions amb el President de la Diputació, amb Conselleria d’Habitatge i amb Govern d’Espanya, a través de la Delegació del Govern, per a fixar les ajudes que es puguen rebre sobre aquest tema. A més, també es reuniran amb les grans empreses de material de construcció de la zona perquè col·laboren amb material en la reconstrucció.

“Volem mantindre una reunió en BUINSA (Bunyol Industrial SA) amb els tècnics de l’obra i els representants de les empreses, per a valorar el material adequat que podrien aportar per a la rehabilitació, i demanar la col·laboració en la mesura de les seues possibilitats, per a contribuir en la reparació”.

Des del Govern Municipal continuaran informant de com va l’obra i accelerant els passos perquè els veïns afectats puguen tornar als seus habitatges en les millors condicions. I que la zona de Moratín i Alpujarras puga ser millorada i rehabilitada completament.

Los aproximadamente 700.000€ se ha acordado con Diputación que podrían proceder del Plan de Inversiones de la 2022-2023, aunque el Gobierno Municipal confía en recibir las ayudas económicas en líneas de actuación de otras Instituciones. 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*