El Partit Popular d’Alborache abandona el ple de l’Ajuntament abans de donar principi l’ordre del dia

El Ayuntamiento de Alborache ratifica su Presupuesto municipal para este ejercicio 2020.
El Ayuntamiento de Alborache ratifica su Presupuesto municipal para este ejercicio 2020.

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament d’Alborache ha celebrat aquest dimarts sessió de ple ordinari, en el qual s’ha produït l’abandó de la sessió per part del Partit Popular. El portaveu del PP i els seus tres regidors han tancat la sessió telemàtica després d’insistir a impedir que donara principi el ple, incomplint d’aquesta manera el reglament de funcionament del ple. 

L’alcaldessa d’Alborache, Paqui Collado, destaca que “el portaveu del Partit Popular demostra un desconeixement total del funcionament del ple, interrompent abans que comence la sessió, fet que dificultava debatre els diferents punts d’interés per a la població, com la solució per a finalitzar les obres pendents des de fa més de vint anys i que han sigut constantment demandades pels veïns de Font del Mico.”

A més en aquest ple també s’ha donat compte de la sentència en la qual l’Ajuntament ha sigut condemnat pel Jutjat Contenciós Administratiu núm. 6 de València a retornar a un negoci del municipi l’import de la taxa de fem de l’any 2020 més interessos. L’Alcaldessa explica que aquesta sentència “té el seu origen en l’ordenança de fem aprovat per l’Alcalde Miguel Pinach sense estudi de costos i incomplint la norma. A més, en el 2009 l’ex alcalde va rebaixar la taxa per resolució d’Alcaldia, sense tindre la competència per a això. El govern actual ja hem corregit està situació“.

S’ha acordat resoldre la situació de la Unitat d’Execució 3 de la urbanització Font El Mico assumint l’Ajuntament mitjançant gestió directa a la finalització de les obres d’urbanització. En està ocasió la major dificultat ha sigut treballar amb un expedient sense tot just documentació, i sense disposar de les quotes d’urbanització per a fer front a les obres pendents. Tota aquesta situació ha fet molt difícil treballar per a solucionar els problemes dels veïns. L’equip de govern afronta en aquesta situació la solució més adequada i menys onerosa per als veïns, que constantment i amb raó reclamen els seus drets com a veïns d’Alborache.

Altres qüestions

L’Ajuntament d’Alborache ja ha procedit a abonar el pagament de les ajudes del Pla Resistir als establiments i empreses que han hagut de tancar per la crisi sanitària, amb un import de 24.000 euros per a persones autònomes i empreses. El 31 d’octubre finalitza el termini per a justificar les despeses.

A més, s’ha adonat de la liquidació de l’any 2020 amb saldo favorable el que ens permet un superàvit per a futures inversions. I de l’estat del pla pressupostari a mitjà termini, que ens mostra la liquidació total del deute de l’Ajuntament al novembre de 2021; del recurs contra els plecs de l’expedient de concessió del proveïment de l’aigua, interposat per l’empresa Aqlara. Amb els plecs l’Ajuntament pretén defensar l’interés general, garantint que l’oferta econòmica mantinga l’equilibri entre les característiques tècniques i les econòmiques, i que no siga simplement una subhasta al millor postor, sense tindre en compte el benefici del municipi a llarg termini.

En el ple també s’ha aprovat la implantació del sistema de vídeoactas. L’alcaldessa destaca la necessitat de comptar amb els mitjans necessaris i amb una plataforma oficial per a retransmetre els plens. “Un acte oficial de l’Ajuntament no pot solucionar-se de qualsevol manera, gravant amb un mòbil i compartint en qualsevol lloc. Sembla que algunes persones no entenen que tot ha de quedar registrat en una plataforma oficial i amb totes les garanties”.

Finalment, s’han aprovat altres qüestions com l’adhesió al Consorci de Bombers, un acord molt beneficiós que contribueix a la protecció i lluita contra els incendis.

També s’ha aprovat l’adhesió a la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030 de la FEMP, i l’adhesió al Conveni amb l’Associació Institut d’Estudis Comarcals Foia de Buñol-Chiva al costat de la resta dels pobles de la comarca.

El ple ha finalitzat amb la lectura de la declaració de la FEMP sobre el 8 de març, que presta especial atenció a la situació de les dones amb motiu de la pandèmia del COVID-19.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*