El Pla Urbà d’Actuació Municipal de Bunyol comptarà amb més de 50 actuacions a realitzar fins a 2030

Post també disponible en: Castellano

En la primera sessió plenària celebrada a l’Ajuntament de Bunyol en aquest 2022, corresponent al mes de gener, va ser aprovat per unanimitat el Pla Urbà d’Actuació Municipal (PUAM). Una pla que va arrancar l’any passat amb la fase d’enquesta i que va continuar fent passos fins que la població ha determinat el municipi que es vol fins a 2030.
Aquesta iniciativa de caràcter estratègic local ha ajudat a definir les línies d’actuació del municipi, incorporant els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 en les prioritats de l’agenda urbana municipal. El Consell Econòmic i Social de Bunyol va acollir ja al juny de 2021 la presentació d’aquest pla. Des de llavors s’han desenvolupat dos tallers informatius i una enquesta llançada per xarxes i per la web de l’Ajuntament de Bunyol perquè tots els ciutadans de manera anònima l’emplenaren augmentant la participació i escoltant les necessitats de tots els col·lectius i edats. 
D’aquesta manera, Bunyol s’ha sumat a un procés estratègic que ha identificat en més de 50 actuacions a desenvolupar en el municipi amb l’objectiu d’incorporar els Objectius de desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030 en la gestió municipal. 
Rafa Pérez, regidor d’Urbanisme a l’Ajuntament de Bunyol, va incidir en el ple del passat dilluns en què a pesar que la participació ciutadana en el PUAM ha sigut molt inferior a l’esperat, “sí que reflecteix les necessitats que portem identificant en tots els àmbits per al nostre poble. En aquest PUAM veiem com volem que siga el nostre poble fins a 2030 des del punt de vista urbanístic, mediambiental, cultural, laboral, social i econòmic”. S’aposta en aquest PUAM per un poble més saludable, sostenible, just, inclusiu i habitable per a tots. 
També en aquest PUAM s’analitzen tots els edificis patrimonials i la situació de la demografia en la localitat. S’ha detectat la tendència decreixent de la població en els últims anys i la necessitat que els joves puguen comptar amb treball i habitatge. Aquest és un dels grans objectius per als pròxims anys. També s’analitzen les seues empreses, els seus comerços, el seu turisme, el seu art i cultura, les associacions, festes o activitats setmanals. També analitza l’estat de les infraestructures d’accés i de l’interior del municipi. Finalitza amb les febleses i fortaleses, així com les amenaces i oportunitats que ofereix aquesta bella localitat d’interior, sense oblidar tot allò que ha sigut confirmat majoritàriament per les enquestes realitzades a la ciutadania. 
L’edil buñolense Rafa Pérez s’ha mostrat molt satisfet per comptar amb un pla d’obligat compliment que traça línies a seguir que, independentment dels futurs governs municipals que hi haja en el Consistori, no podran canviar ni negar-se a posar-lo en marxa. Així tots “hem col·laborat al Bunyol que volem per als pròxims anys sense marques i ideals polítics, l’únic objectiu dels quals siga continuar projectes d’una mateixa legislatura fins a la seua finalització”.
Pérez finalitza recordant que en aquests moments es troba disponible en la web de l’Ajuntament de Bunyol l’enquesta per a traçar el següent pla, el Pla de Mobilitat Urbano Sostenible (PMUS), que pretén la identificació de les necessitats existents i els objectius generals a establir de cara a planificar, programar i coordinar, aquelles actuacions que afecten la mobilitat del municipi, com assegurar i potenciar que el vianant continue sent el principal protagonista de la mobilitat a la ciutat; consolidar i afavorir l’expansió de la bicicleta com a manera de transport general i quotidià dels ciutadans; revisar i redefinir una jerarquia viària en la població que permeta una millor ordenació dels fluxos de trànsit per aquesta, de manera que el centre deixe de ser un itinerari de pas i recupere el seu caràcter de punt de trobada essencial de la ciutat i els ciutadans; organitzar l’espai destinat a l’estacionament en superfície; afavorir la descarbonització del sistema de transport; fer de la dissuasió i la prevenció la base de la disciplina circulatòria a la ciutat; millorar la seguretat viària i la convivència pacífica entre tots els usuaris de la via i aconseguir així un municipi accessible per a tots els ciutadans. L’enquesta es pot realitzar punxant aquest enllaç: https://forms.gle/b8cTCWYo9CFTxXFF9

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*