L’Ajuntament de Xest posa l’accent en la importància de la correcta separació dels residus en les llars

El concejal chestano José Vicente Guijarro.

Post també disponible en: Castellano

Des de la regidoria de Serveis es fa una crida a la col·laboració ciutadana en relació a la correcta separació dels residus que es generen en les llars amb l’objectiu que es puga reciclar la major part i s’envie a abocador la menor quantitat possible de fem. 

“El pla d’acció de la Unió Europea sobre l’economia circular estableix uns objectius mínims de reciclatge de residus en els municipis que haurem de complir. Abans de 2025 la quantitat de residus separats que es recullen en la localitat hauran de suposar el 55% del total si no volem enfrontar-nos a quantioses multes, i en 2035 el percentatge màxim que podrem portar a abocador, per la seua impossibilitat de reciclatge, no podrà ser superior al 10% de de el fem generat al poble”, ha apuntat el regidor de Serveis, José Vicente Guijarro. 

Accions a nivell individual

  • Separar el fem orgànic. En l’oficina de Turisme s’entreguen de manera gratuïta poals domèstics per a les restes orgàniques (sobres de menjar, tovallons tacats, plantes marcides, taps de suro, pòsits de café, entre altres), juntament amb un paquet de bosses compostables i la clau per a obrir el contenidor marró. Les persones interessades hauran de facilitar les dades que figuren en el seu rebut de la taxa de reciclatge.
  • Separar el plàstic, el cartó i el vidre. Cada residu s’ha d’introduir en els contenidors habilitats per a això, evitant deixar plàstics, cartons o envasos de vidre als carrers.
  • No abandonar estris ni andròmines en la via pública. L’Ajuntament posa a la disposició dels veïns i veïnes un servei de recollida a domicili gratuït avisant prèviament per telèfon al 96 251 00 15, on s’indica quan i com depositar els estris a la porta de l’habitatge.

“Els reptes de l’economia circular que s’ha marcat la Unió Europea pretenen implantar un model sostenible que permeta maximitzar els recursos disponibles, tant materials com energètics i reduir al mínim la generació de residus. Es tracta d’evitar danys al Medi Ambient, apostant pel manteniment de la biodiversitat i els ecosistemes”, ha afegit el regidor de Serveis.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*