El plàstic de les plantes del Consorci València Interior servirà per a generar combustible per a vaixells

Post també disponible en: Castellano

Un grup d’empresaris noruecs visita les instal·lacions de tractament de residus de Llíria i Caudete i s’interessa a adquirir plàstics per a generar noves energies

El Consorci València Interior ha rebut la visita d’un grup d’empresaris noruecs interessats a aprofitar la capacitat de recuperació de materials de les plantes de tractament de Llíria i Caudete de las Fuentes com a matèria primera per a elaborar combustible per a vaixells. 

El gerent de l’entitat, Ángel Rodríguez, ha mostrat les instal·lacions de tots dos complexos al gerent responsable del projecte Astrumfuel, Gerdt Holm, qui ha acudit acompanyat del delegat de la seua empresa a Espanya i el president de la companyia, així com la presidenta de la Cambra de Comerç Hispà – Noruega, Carmen Sanz.

Durant la visita, s’ha mostrat al grup els processos de selecció i separació dels residus a l’interior de les naus de triatge de totes dues plantes. Per a fer possible el reciclatge químic de polímers plàstics és necessari seleccionar aquells compostos amb major rendiment en el posterior procés de piròlisi (mescles de polipropilè, poliestiré i polietilé), i recuperar prèviament els materials que tenen un aprofitament directe en el mercat de reciclatge material (plàstic PET, alumini, aliatges fèrrics). Els sistemes de selecció del Consorci a través de separadors òptics automàtics programables, combinats amb separadors balístics, i electromagnètics, permeten adaptar la separació als requisits necessaris a cada moment. 

Durant el recorregut, els empresaris s’han mostrat interessats a aprofitar les fraccions recuperades riques en plàstics que en l’actualitat van a abocador al no tindre eixida en el mercat. Amb això, el CVI veuria reduïda la quantitat de residus que van a abocador, augmentar així la seua vida útil i donar vida a nous productes procedents de residus plàstics.

Per al president del Consorci València Interior, Robert Raga, “es tracta d’una cosa molt beneficiosa perquè és economia circular, residus convertits en recursos que serveixen per a crear combustible sense necessitat d’extraure nous materials de la naturalesa”. Raga ha assegurat que es tracta d’una iniciativa “molt important per al CVI atés que amb aquest model d’economia circular s’utilitzen els residus per a crear ocupació, millorar les xifres de valorització de residus i acostar-nos als objectius que ens marquen les institucions europees, estatals i autonòmiques”. 

La innovació és una de les premisses d’aquest consorci, sobretot el que tinga a veure amb la recuperació de materials per a poder crear nous productes. Amb aquesta visita s’evidencia el treball que realitza l’ens quant a la gestió dels residus, atés que es caminen buscant solucions a la millora de les xifres de recuperació aprofitant les sinergies, bé amb empresaris espanyols o estrangers. 

A més, s’han notificat 207 casos nous de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens des de l’última actualització, que situen la xifra total de positius en 397.472 persones. Per províncies, 9 a Castelló (41.261 en total); 71 a Alacant (148.764 en total); i 127 a València, (207.446 en total); el total de casos no assignats es manté en 1.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 111 persones ingressades: 17 a la província de Castelló, amb 1 pacient en UCI; 26 a la província d’Alacant, 4 d’ells en l’UCI; i 68 a la província de València, 14 d’ells en UCI.

Des de l’última actualització s’han registrat 205 altes a pacients amb coronavirus. D’aquesta manera, ja són 399.555 persones en la Comunitat Valenciana les que han superat la malaltia des que va començar la pandèmia. Per províncies, les altes es distribueixen de la següent manera: 41.846 a Castelló, 149.111 a Alacant i 208.541 a València. El total d’altes no assignades es manté en 57.

Des de l’última actualització, no s’ha registrat cap defunció per coronavirus, per la qual cosa el total de defuncions des de l’inici de la pandèmia es manté en 7.447: 807 a la província de Castelló, 2.842 en la d’Alacant i 3.798 en la de València.

D’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 1.937 casos actius, la qual cosa suposa un 0,47% del total de positius.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*