El PP de la Pobla acusa de “inoperància” a Compromís davant la “saturació del centre de salut”

El PP ha denunciado “la grave inoperancia de Compromís ante la saturación del Centro de Salud de La Pobla".
El PP ha denunciado “la grave inoperancia de Compromís ante la saturación del Centro de Salud de La Pobla".

Post també disponible en: Castellano

El PP ha denunciado “la grave inoperancia de Compromís ante la saturación del Centro de Salud de La Pobla".
El PP ha denunciat “la greu inoperància de Compromís davant la saturació del Centre de Salut de la Pobla”.

Mari Carmen Contelles, portaveu del Partit Popular de la Pobla de Vallbona, ha denunciat “la greu inoperància de Compromís davant la saturació del Centre de Salut de la Pobla que pateixen diàriament els veïns. Per desgràcia dels nostres veïns tenim el dubtós honor de comptar amb el sisè centre de salut més saturat de tota la Comunitat Valenciana “.

Els populars han recordat que recentment s’han publicat les xifres de pacients atesos per metge d’atenció primària i el centre de salut de la Pobla de Vallbona “supera amb escreix la xifra màxima recomanada pels professionals de 1.500 pacients per metge”.

“Concretament el centre de salut poblano se situa en la sisena posició del rànquing de major sobrecàrrega de pacients per a cada professional d’atenció primària. A molt poca distància del centre de salut més saturat de tota la Comunitat Valenciana, també a la mateixa comarca de Camp de Túria “.

“De poc o res serveix l’ampliació de les instal·lacions del centre de salut, que es van inaugurar ara fa un any i va ser aprovada en l’anterior legislatura del Partit Popular, si aquesta ampliació no ve complementada amb la plantilla necessària perquè la càrrega de pacients per metge no superi el recomanat “, ha denunciat la portaveu.

“La manca de reforç de personal es tradueix en llargues esperes per aconseguir cita amb el metge de família, cues per ser atesos a Urgències i el que és pitjor, els professionals no poden atendre els pacients com requereixen en veure obligats a escurçar el temps necessari en cada visita i poder atendre tots els seus pacients citats en cada torn “, ha lamentat Contelles.

Tal com ha subratllat la portaveu, “unes incidències que venim denunciant reiteradament al regidor responsable de sanitat de Compromís, Javier Novoa, reclamant accions concretes i que des de l’Ajuntament s’insti a la Conselleria de Sanitat socialista a que deixi de menysprear els pacients de la Pobla. Davant d’aquestes denúncies només hem trobat incapacitat i menyspreu per part d’un govern municipal liderat per Compromís, amb el suport de PSPV, CONTINGENT i EU, que sempre eludeix a la manca de competència com a únic argument “.

Contelles ha afirmat que “l’autocomplaença de l’alcalde Josep Vicent Garcia i els seus regidors de Compromís ha provocat que totes les queixes dels usuaris i la saturació de la plantilla que denuncien els mateixos professionals caiguin en sac trencat per la indolència per aconseguir que s’esmeni aquest desgreuge per part de la Conselleria gestionada pel govern del Botànic ”

Per concloure, Contelles ha afirmat que “l’atenció sanitària a la Pobla de Vallbona i la comarca de Camp de Túria està sota mínims tot i els esforços d’uns professionals que es veuen desbordats davant la falta d’inversió en personal de la conselleria. Una manca d’inversió i reforç de la plantilla que s’uneix a la manca de cobertura, en el conjunt del departament de salut Arnau de Vilanova-Llíria, de les baixes per malaltia i de les substitucions en torns de vacances “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*