El PP porta als tribunals la desnitrificadora de l’Eliana “

Post també disponible en: Castellano

La Planta desnitrificadora de l’Eliana porta construïda i llista per subministrar aigua potable als veïns des de 2011. Unes discrepàncies entre l’Ajuntament i l’empresa pública Acuamed sobre el pagament de la mateixa han evitat la seva posada en marxa. L’obra que es va pressupostar en 4,5 milions d’euros ha tingut un sobrecost de 12.000.000 d’euros, arribant a la xifra de 16,5 milions d ‘€.

Mentrestant, els veïns disposen d’una aigua considerada com “NO APTA PER AL CONSUM HUMÀ” en superar la seva concentració de Nitrats els 50 mg / litre. El Partit Popular de l’Eliana, que ha estat l’únic partit que ha qüestionat els termes del sobrecost, responsabilitza directament al Psoe del sobrecost, considera que la majoria d’increments dels sol·licitaven ells sense ser necessaris. Al municipi veí de Benaguasil tenien el mateix problema de Nitrats i ho van solucionar construint una planta similar per menys de 400.000 euros.

El PP de l’Eliana “fart” de les nombroses promeses incomplertes del Psoe en relació a l’obertura de la Planta, ha presentat una moció, que es debatrà en el proper Ple, perquè es demani als tribunals i se sol·liciti com a mesura cautelar la “immediata posada en marxa de la Planta desnitrificadora per motius de salut pública”.

Cal recordar que fa diversos mesos el departament de Salut Pública de la Generalitat Valenciana va obligar a l’Ajuntament de l’Eliana a comunicar als seus veïns que no podien ingerir l’aigua subministrada per comportar un risc per a la salut, advertint que no es begués ni cuinés amb ella.

En declaracions del portaveu del PP, Sota Ibáñez, “no podem esperar de mans creuades al fet que l’Ajuntament es decideixi a posar en marxa la planta. Portem des de 2011 amb una solució llista i per la incompetència dels que ens governen no tenim aigua potable. escoltem un mes rere l’altre que l’obertura és imminent però la realitat és que s’ha mantingut tancada per motius electorals i ara tenim els documents que ho demostren “.

 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*