El projecte Ecomethod redueix la Petjada de Carboni, mitjançant un canvi en el sistema d’adobament dels cultius

El viticultor Marcos Soriano (izquierda) y Jose Juan Puig (derecha), responsable de BMS Micro-nutrients y representante del proyecto Ecomethod.

Post també disponible en: Castellano

L’empresa BMS Micro-Nutrients, ha desenvolupat el mètode Ecomethod, que consisteix a adobar els camps de manera respectuosa amb el medi ambient, gràcies a un canvi en el sistema d’abonat. En lloc d’aportar l’abonament al sòl es redueix i se substitueix per un programa d’aplicació foliar per a aportar les necessitats del cultiu i es tradueix en menors emissions de CO₂ a l’atmosfera.
L’esmentada empresa, amb més de 40 anys especialitzada en la nutrició foliar, compta amb productes d’alta qualitat i puresa que, distribuïts amb un programa nutricional equilibrat per via foliar, mantenen a les plantes amb una eficient fotosíntesi i alta producció, sense deixar residus contaminants en els sòls i aqüífers” detallen des de l’empresa. Amb aquest mètode s’aconsegueix reduir la Petjada de Carboni i per tant la certificació per a l’explotació que ho aplica.
El mètode Ecomethod s’està aplicant en 18,85 hectàrees de vinya en ecològic, en les principals varietats de raïm com a Boval, Macabeu, Garnacha i Ull de llebre, situades en el terme municipal de Requena, propietat del viticultor, Marcos Soriano, que ha aconseguit, la primera certificació Ecomethod per a la seua explotació, de la Denominació d’Origen Utiel-Requena.
Cal recordar que, la reforma de Política Agrícola Comunitària per al període 2023-2027 exigirà als agricultors majors compliments en pràctiques mediambientals i per a combatre el canvi climàtic, per a percebre les ajudes establides. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*