El PRyA assegura que el govern valencià “continua discriminant els llogarets de Requena, Utiel i Venta del Moro” en el fons contra la despoblació

Post també disponible en: Castellano

El portaveu del PRyA, Joaquín González González, denúncia que els llogarets de la comarca són discriminades en les ajudes del “fons contra la despoblació”

Segons dades del Partit de Requena i Llogarets, més de 80.000 persones en 178 municipis es beneficiaran del fons contra la despoblació que la Generalitat amplia a 4 milions d’euros. L’any passat 2021 es va modificar el decret de creació d’aquestes ajudes que s’assignen en funció del número de població, entre altres criteris, perquè totes les poblacions amb menys de 300 habitants entren directament. De la mateixa manera es va incrementar l’import mínim a percebre, passant de 3.000 a 5.000 euros.
Doncs bé, “entre aqueixos criteris no s’ha inclòs a les poblacions que, tenint menys de 300 habitants, manquen d’ajuntament, com és el cas de la majoria dels llogarets de Requena, Utiel i Venta del Moro” afirmen des del PR i A. “En els últims anys -afigen les fonts- des del govern valencià de Ximo Puig s’estan traient subvencions i ajudes destinades a municipis en despoblació, a les quals no poden accedir els llogarets de la nostra comarca per ser nuclis de població dins d’un municipi però sense ser-ho”. Hem d’entendre que “no són els municipis els que es despoblen, sinó els nuclis de població els que perden residents independentment de la qualificació administrativa que posseïsquen, com és el cas dels llogarets de Requena” manifesten representants de la formació política d’àmbit municipal.
Des de el Partit de Requena i Llogarets demanem, una vegada més, a tots els partits polítics amb representació en el govern de la Generalitat Valenciana “que facen les gestions necessàries per a incloure als llogarets de la comarca en totes les ajudes i plans contra la despoblació”. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*