El PRyA denúncia l’abandó del jaciment arqueològic de les Pilillas per part del Govern Valencià

Post també disponible en: Castellano

La Presidenta del PRyA, Ángeles Pilar López Hernández, sol·licita l’adequació del jaciment arqueològic de les Pilillas

El jaciment arqueològic de la Solana de les Pillillas de Requena va ser un dels centres productors de vi més antics documentats en la Península Ibèrica. Es tracta de l’únic conjunt d’almàsseres rupestres d’època ibèrica coneguts a la Comunitat Valenciana i va ser declarat el 25 de novembre de 2011 Bé d’Interés Cultural, amb categoria de Zona Arqueològica, per part de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport. 

La Presidenta del PRyA afirma que “des del Partit de Requena i Llogarets recordem com, en el seu moment, des del govern valencià, se’ns va prometre l’adequació de la Solana de les Pilillas per a obrir al turisme aquest jaciment arqueològic mitjançant la creació d’un complex que atrauria a milers de visitants, amb la conseqüent reactivació econòmica de la zona”.

“Des d’aquell moment no hem tingut ni una sola iniciativa per a dur a terme aquest projecte per part de la Generalitat Valenciana, Diputació de València o Govern d’Espanya, totes aquestes administracions governades pel PSOE, igual que l’Ajuntament de Requena”. 

“Tampoc per part del govern socialista de Mario Sánchez hem tingut constància del més mínim interés per adequar aquest jaciment arqueològic situat en la pedania dels Ducs”. 

“Des del Partit de Requena i Llogarets creiem que a l’abandó al qual estem sotmesos per part de les administracions governades pel PSOE ens impedeix desenvolupar-nos econòmicament en tots els sentits, amb el conseqüent empobriment econòmic, l’emigració dels nostres joves i la despoblació”.

“Des del Partit de Requena i Llogarets demanem al govern socialista de Mario Sánchez que sol·licite d’una vegada per sempre als governs del PSOE de València i Madrid l’adequació del jaciment arqueològic de la Solana de les Pilillas per a recuperar aqueixa zona i obrir-la al turisme per a dinamitzar econòmicament tota la zona i crear ocupació”. 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*