El PRyA denúncia que el govern de la Generalitat deixa als llogarets de Requena fora dels plans contra la despoblació

Post també disponible en: Castellano

El Secretari d’Estudis i Programes del PRyA, Javier Jordá Sánchez, denúncia que els llogarets de Requena estan discriminades en les iniciatives contra la despoblació 

“En els últims anys, des del govern valencià s’estan traient subvencions i ajudes destinades a municipis en despoblació, a les quals no poden accedir els llogarets de Requena per ser nuclis de població dins d’un municipi però sense ser municipi. Hem d’entendre que no són els municipis els que es despoblen, són els nuclis de població els que perden residents independentment de la qualificació administrativa que posseïsquen, com és el cas dels llogarets de Requena.
Per aquest motiu, per no tindre ajuntament propi, però estant totes en risc de despoblació, els llogarets de Requena han quedat fora d’iniciatives del govern de la Generalitat Valenciana com les destinades a recuperar serveis bàsics, com la instal·lació de caixers en poblacions sense bancs, com la recuperació del teixit humà i empresarial, o com el programa pilot “Itinerant” per a fer costat a professionals autònoms en la prestació de serveis en municipis en risc de despoblació.
Des del PRyA també volem destacar que les nostres pedanies no s’han pogut beneficiar dels avantatges fiscals amb deduccions en l’IRPF d’entre 300 i 540 € per família i de fins a 9.000 € en empreses de zones despoblades. Tota una discriminació, si tenim en compte que si ho han aconseguit municipis amb més població que els nostres llogarets.
També des del govern valencià s’ha deixat als llogarets de Requena fora de la “Xarxa de Punts Nets”, que fomenta el turisme sostenible, així com del programa “Ruta 99” que uneix els pobles de menys de 100 habitants, a pesar que 17 dels nostres llogarets compleixen aquest requisit poblacional. 
El Partit de Requena i Llogarets ja va presentar al nostre Ajuntament una moció, aprovada per unanimitat, per a instar el govern valencià a incloure als llogarets de Requena en totes les iniciatives contra la despoblació i hui dia, des del govern de Ximo Puig ni tan sols han contestat. 
Els llogarets de Requena segueixen discriminades en les ajudes contra la despoblació i cap partit polític valencià, ni de govern ni d’oposició, s’ha interessat per la nostra situació, ni tan sols han contestat a la nostra moció després de ser notificats. 
Des de el Partit de Requena i Llogarets demanem, una vegada més, a tots els partits polítics amb representació en el govern de la Generalitat Valenciana, que facen les gestions necessàries per a incloure als llogarets de Requena en les ajudes i plans contra la despoblació”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*