L’Ajuntament de Requena elabora un protocol anti Covid-19 per a esdeveniments públics

Post també disponible en: Castellano

A causa de l’extraordinària situació que estem vivint, l’Ajuntament de Requena ha implementat un seguit de mesures, recomanacions i obligacions per a l’ús de les instal·lacions municipals i l’organització d’activitats i esdeveniments a realitzar durant l’actual situació de pandèmia.

Les mesures adoptades en aquest document no eximeixen en cap cas de l’estricte compliment de les establertes per les autoritats competents. A més, aquest protocol implicarà necessàriament que la conducta de totes les persones involucrades no podrà ser igual a les pautes de conductes anteriors a la pandèmia.

Es parteix de la base que “és impossible garantir un entorn completament lliure de riscos i, per tant, l’objectiu no és ni pot ser un altre que reduir-lo en la mesura del possible, aplicant les recomanacions mèdiques amb els coneixements disponibles en aquest moment i recomanant l’aplicació de les millors pràctiques d’ús social i personal de les que es té coneixement i són de consell sanitari i governatiu comú “afirmen des del consistori.

En tot cas, el bé superior a preservar “ha de ser sempre la seguretat sanitària de la societat en general, posant un èmfasi especial en la població d’alt risc” destaquen les fonts. Per aquest motiu, l’aforament dels esdeveniments no superarà en cap cas el corresponent a un terç de la capacitat de l’espai on vagin a desenvolupar-se. S’ha de tenir en compte també que el protocol serà un document viu, que s’anirà adaptant a noves versions a les successives ordres ministerials o altres normes, instruccions i recomanacions específiques que pugui emetre el Ministeri de Sanitat i la resta de les autoritats competents.

D’aquesta manera, les mesures estaran subjectes a les directrius i noves dades que es vagin aportant per part de la comunitat científica i, per tant, subjectes a canvis i modificacions. Finalment, cal recalcar que davant l’augment de casos de COVID-19 a la població comunicat per Salut Pública, des del consistori s’aconsella “prudència a l’hora d’organitzar i participar en qualsevol esdeveniment de caràcter públic”. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*