El PRyA va sol·licitar en el ple un servei de qualitat en el SAT de l’Ajuntament de Requena

Post també disponible en: Castellano

El Servei d’Atenció i Tramitació de l’Ajuntament, conegut com el SAT per les seues sigles, són unes oficines situades en la part baixa de l’Ajuntament, en l’antiga reguarda de la policia local. En ell, els ciutadans poden realitzar tràmits municipals com ara peticions per registre d’entrada, empadronaments, reclamacions, queixes, suggeriments, etc.
“Aquest servei és el més utilitzat per la ciutadania a causa de la quantitat de tràmits que es realitzen en aquest, per això comptava amb al voltant de set treballadors per a atendre els veïns en les seues gestions. 
Des del Partit de Requena i Llogarets estem rebent queixes dels veïns des de fa setmanes a causa de la congestió diària que hi ha en aquest servei, les poques cites que es donen o el retard de diversos dies en les mateixes per a ser atesos”.
“La setmana passada vam poder comprovar l’enorme pèrdua de qualitat en el servei d’atenció al ciutadà del SAT, perquè on hi havia set treballadors ara hi ha solament dos, amb la conseqüència de la saturació de tràmits.
Des del Partit de Requena i Llogarets no podem entendre com un departament tan utilitzat com és el SAT, pot tindre tan poc personal quan és tan important”.
“Des de la nostra formació creiem que no hi ha excuses per al govern socialista de Mario Sánchez a l’hora de reforçar amb més treballadors aquest servei, perquè són ells els que fan gala de tindre superàvit en els comptes de l’Ajuntament, per la qual cosa ens preguntem… a què esperen per a dotar econòmicament la contractació de més personal en aquest departament?”.
Per tot això, des del Partit de Requena i Llogarets “sol·licitem a l’alcalde de Requena Mario Sánchez en el passat ple que es destinen els recursos necessaris, de manera urgent, per a prestar un servei de qualitat als ciutadans en el SAT de l’Ajuntament”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*