El PSOE, el partit més votat en les comarques de l’interior valencià en les Eleccions Autonòmiques 2019

Ximo Puig celebra su victoria durante la noche electoral en las Elecciones Autonómicas del 28-A.
Ximo Puig celebra su victoria durante la noche electoral en las Elecciones Autonómicas del 28-A.

Post també disponible en: Castellano

Ximo Puig celebra su victoria durante la noche electoral en las Elecciones Autonómicas del 28-A.
Ximo Puig celebra la seva victòria durant la nit electoral a la cita Autonòmica del 28-A.

El Partit Socialista ha estat la formació més votada en cinc de les vuit comarques de l’interior valencià en aquestes Eleccions Autonòmiques en què s’ha imposat Ximo Puig al capdavant del PSPV-PSOE, amb 27 escons a les Corts Valencianes; seguits pel PP amb 20 escons; Ciutadans amb 18; Compromís amb 16; Vox amb 10 representants; i, finalment, Unides Podem amb 8.

Concretament, el PSOE s’ha alçat amb la victòria a les comarques de Requena-Utiel, la Foia de Bunyol-Xiva, La Vall d’Aiora-Cofrents, la Canal de Navarrés i del Camp de Túria.

Per la seua banda, el Partit Popular ha rebut més sufragis només a les comarques valencianes de l’interior d’Ademús i els Serrans; mentre que Compromís ha estat el més votat a la Ribera Alta.

En el còmput de la Comunitat Valenciana, el PSPV-PSOE s’ha imposat en 24 de les 34 comarques; mentre que el PP ho ha fet en 4 i Compromís a 6. Tant Ciutadans com Unides Podem no s’han imposat en cap de les comarques de la Comunitat Valenciana.

Sis formacions a Les Corts 2019-2022

Els resultats de les eleccions autonòmiques del 28-A, amb un 96,23% de vots escrutats i amb una participació del 75,74% de les més de 3,6 milions de persones cridades aquest diumenge a les urnes, deixa una composició de Les Corts Valencianes en què obtenen representació 6 formacions polítiques.

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha comparegut per oferir les dades d’escrutini d’aquests comicis autonòmics en què la participació ha augmentat en més de sis punts respecte a 2015.

Amb aquestes dades, la composició de les Corts Valencianes en la desena legislatura queda composta amb representants de sis formacions polítiques.

Per circumscripcions, a la província d’Alacant ha votat el 74,28% de l’electorat. En aquesta província, les diferents formacions han obtingut els següents escons: PSPV, amb 10; PP, amb 7; Ciutadans, amb altres 7 representants; VOX, amb 4; Compromís, amb 4; i Unides Podem-EUPV, amb tres.

A la província de Castelló, s’ha registrat una participació del 76,56 per cent. En aquesta circumscripció, el repartiment dels 24 escons en joc en aquestes eleccions autonòmiques és de: PSPV (7), PP (6), Ciutadans (4), Compromís (3), VOX (2) i Unides Podem-EUPV (2 ).

Finalment, a la circumscripció de València s’han triat a 40 diputats i diputades. Amb el 76,58 per cent de participació, el PSPV ha obtingut 10 representants; Compromís, 9; PP, 7; Ciutadans, 7; VOX, 4 i Unides Podem- EUPV, 3 diputats.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha destacat la “jornada històrica” ​​que ha viscut la Comunitat Valenciana després de celebrar les primeres eleccions autonòmiques amb un calendari “singularitzat”. La cita electoral ha llançat a més uns de les dades de participació més alts dels últims comicis.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*