El PSOE es felicita perquè el TSJ avale el treure de la DO València les parcel·les d’Utiel-Requena i Alacant

El producto denominado Tessior fue presentado en Utiel a un numeroso grupo de viticultores de la provincia de Valencia.

Post també disponible en: Castellano

El diputat autonòmic i portaveu Agricultura en Les Corts Valencianes, David Calvo, ha assegurat avui que una “vegada més els tribunals tornen a donar la raó i donen suport a la iniciativa de l’PSPV-PSOE per respectar les Denominacions d’Origen (DO) d’Utiel-Requena i Alacant “. Així s’ha pronunciat després de conèixer la sentència que desestima a el recurs contenciós administratiu contra la resolució de Consell de Ximo Puig per derogar l’ordre de 2011 de Govern de PP que pretenia suprimir les tres DO vitivinícoles de la Comunitat Valenciana per englobar en una sola. “es tanca així un capítol que va imposar el PP i que es preveia molt perjudicial per als productors d’Utiel-Requena i d’Alacant”, ha apuntat.

Per Calvo, “la justícia ha tornat a reconèixer, una vegada més, que la DO Utiel-Requena es caracteritza per la identitat, qualitat i singularitat dels nostres vins” i ha celebrat que “per molt que intentin usurpar les nostres arrels, els interessos econòmics d’uns pocs mai s’han d’imposar als interessos de tota la nostra comarca “. Els socialistes van defensar en els Corts Valencianes als territoris que conformen les DO perquè es reconeguessin la pertinença dels 9 municipis de la comarca exclusivament a la DO Utiel-Requena, tal com estava abans que el govern de l’PP el 2011 intentés acabar amb aquesta distinció, ara els tribunals han donat suport aquesta proposta. Segons ha recordat Calvo, “a la Comunitat Valenciana hi ha tres zones clarament delimitades, de matisos diferents i de treball independent que és el que fa que els nostres vins obtinguin un valor afegit, no millors o pitjors sinó, senzillament, diferents”.

En el mateix sentit s’ha pronunciat també el secretari general dels socialistes a la comarca Requena-Utiel, Toni Quintana, “des del PSPV-PSOE sempre vam defensar i ho seguirem fent en el futur, els interessos de la nostra DO de vins Utiel-Requena “. A més, ha reconegut “el suport rebut pel sector que sempre ha confiat en nosaltres, el treball realitzat pel secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Mulero, i el gran compromís mostrat per l’actual govern valencià de Ximo Puig amb els nostres agricultors”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*