La Unió Llauradora de Requena- Utiel, indignada per haver-se quedat fora la comarca de les ajudes per als cultius de la vinya i de l’olivera per la sequera i la guerra d’Ucraïna

Post també disponible en: Castellano

Per a revertir aquesta situació sol·licitaran una entrevista amb el nou Conseller d’Agricultura, José Luis Aguirre.

Des de la Va unir Llauradora de la comarca de Requena-Utiel, han expressat el seu malestar perquè els cultius de la vinya i de l’olivera, han quedat fora de les ajudes establides pel Ministeri d’Agricultura per a pal·liar els efectes de l’extrema sequera que s’està registrant i de la guerra d’Ucraïna. En aquest sentit, Luis Javier Navarro, sotssecretari de la Va unir, a la comarca, ha declarat que “fins a la Generalitat valenciana no ha oferit ni tan sols un euro per a complementar les ajudes del Ministeri, com si ho han fet altres comunitats autònomes” . Ha deixat clar també que “hi ha sectors d’agricultors i ramaders que han cobrat fins a dues ajudes per sequera i la guerra d’Ucraïna. En canvi, el Ministeri ha deixat sense ajudes als sectors de l’olivera i de la vinya, quan en el cas del vi s’han paralitzat exportacions per la guerra”.

El dirigent agrari visiblement indignat ha dit que “si d’aquesta manera volen ajudar a les les zones d’interior, que m’ho expliquen. Està molt bé parlar de despoblació; però després les ajudes li les donen a les comarques de la costa”.

Per a revertir l’esmentada situació, la Va unir Llauradora de la comarca, sol·licitarà una entrevista amb el nou conseller d’Agricultura, José Luis Aguirre. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*