Torna el Circuit Starlight Terra Boval a la comarca de Requena-Utiel

Post també disponible en: Castellano

Aquest estiu el Circuit Starlight Terra Boval ofereix l’activitat d’observació del cel nocturn, amb telescopis i monitors de l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA), de manera gratuïta

L’any passat Terra Boval va llançar el seu “Circuit Starlight” amb l’objectiu de donar a conéixer aquesta nova activitat turística i natural. Enguany, el Circuit Starlight Terra Boval llança una nova edició amb l’activitat d’observació del cel nocturn, amb telescopis i monitors de l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA) de manera gratuïta. L’observació del cel nocturn és un privilegi, perquè ens dona a conéixer els secrets que el cel amaga i l’oportunitat de poder contemplar la gran varietat d’astres diferents que conté (estreles, constel·lacions, nebuloses i cúmuls estel·lars). Les activitats són gratuïtes i s’ofereixen en diferents localitzacions.

La primera activitat serà a Venta del Moro el 7 d’agost en el Turó del Cap. Seguida de Villargordo del Cabriel el 8 d’agost en l’àrea recreativa Bou de Osborne. El 9 d’agost a Camporrobles, en el jaciment arqueològic El Molón. A Fuenterrobles, el 16 d’agost, en la Caseta dels Caçadors (Sierra de la Bicuerca). A Xera, el 18 d’agost en el Mirador de l’Oncle Galindó. A Sinarques el 20 d’agost, en el Centre de Turisme Rural Les Viñuelas. A Requena el 23 de setembre, a la Torre del Telègraf de la Talaia. I a Caudete de las Fuentes el 21 d’octubre, en el Jaciment Arqueològic de Kelin.

Terra Boval, com a destí Starlight, compta amb un cel privilegiat per la baixa contaminació lumínica. Aquesta característica afavoreix l’observació d’estreles, planetes i altres cossos celestes i ofereix a les persones que visiten o habiten el territori, una forma d’oci i turisme de naturalesa respectuós amb l’entorn. El astroturismo ens fa valorar i preservar la qualitat dels cels com un patrimoni protegit. 

Terra Boval és una destinació turística que basa la seua oferta diferencial en els recursos de vi i naturalesa, amb una ferma aposta per la qualitat sostenible, la conservació i protecció d’aquests recursos naturals i culturals, una oferta moderna i accessible gràcies a les noves tecnologies i que es gestiona des de la governança participativa. Compta amb quasi un 40% del seu territori protegit, va ser declarat l’any passat com a Destí Starlight per la qualitat del seu cel, pertany a la Xarxa DTI-CV i agrupa els municipis de Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Xera, Fuenterrobles, Requena, Sinarques, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*