CEEI València obri el programa EmprendeAventura Rural per a crear ocupació en zones despoblades 

Post també disponible en: Castellano

El Centre Europeu d’Empreses i Innovació de València, inicia el programa de capacitació EmprendeAventura Rural 2024. Es tracta d’un cicle formatiu dirigit persones amb idea de negoci o empreses de recent creació, que es troben en municipis rurals de la província de València amb menys de 10.000 habitants. 

Ramón Ferrandis, CEO de CEEI València, afig que “portem 33 anys ajudant les persones a crear o fer créixer els seus projectes empresarials, Ara també en l’àmbit rural, on els efectes negatius de la despoblació repercuteixen en tots.  Pensem que es pot aplicar innovació a les idees de negoci que sorgeixen en zones rurals, de manera que es puga aprofitar el seu factor diferencial i es consoliden com a impulsors d’ocupació”. 

En aquest aspecte, el Diputat de Desenvolupament Local, Avelino Mascarell indica que “les possibilitats que una idea de negoci es convertisca en èxit passen en gran part per tindre una bona estratègia de consolidació i creixement; d’aquí ve que hàgem unit forces amb el CEEI perquè els emprenedors en zones rurals accedisquen a eixa formació amb totes les garanties de qualitat”. 

Oferir una formació que atenga els dubtes de creació d’una empresa o que milloren les tècniques de gestió empresarial, conformen una estratègia efectiva per a potenciar l’autoocupació en les zones rurals, així com per a millorar les xifres de consolidació de població. 

Amb l’objectiu d’ampliar les oportunitats d’aquelles persones amb deficient accés a internet, s’oferiran sessions presencials a Utiel, Villar l’Arquebisbe i Énguera. La resta del programa s’ha establit en línia i al voltant de qüestions essencials per a la posada en marxa o afermar un projecte empresarial.  

Els participants adquiriran habilitats relacionades amb la creativitat, la comunicació, la manera de diferenciar-se en el mercat o la creació de models de negoci sostenibles.

Des de la creació del programa EmprendeAventura Rural en 2019, CEEI València ha ajudat a més de 200 projectes a materialitzar-se en empresa i a permetre per tant, que els seus promotors aconseguisquen continuar vivint en el seu entorn vital. 

EmprendeAventura Rural és una finestra d’oportunitats per a emprenedors i empreses emergents a la província de València que necessiten accés a les últimes tendències en gestió empresarial i que puguen relacionar-se amb altres projectes creant sinergies que facen créixer el potencial econòmic de l’entorn rural. 

El Programa EmprendeAventura Rural és una iniciativa del CEEI València, finançada per l’Àrea de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació de la Diputació de València, en col·laboració amb els GAL de Túria-Calderona, Rurable, Som Rurals, Caroig-Xúquer i Gandia-Albufera.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*