El PSPV-PSOE de Riba-roja denúncia que el PP vulga tancar en fals la comissió d’investigació de Porxinos

Post també disponible en: Castellano

Els socialistes ratllen la moció dels populars de “preocupant”
La proposta ve arran d’una nova investigació d’antifrau

El PSPV-PSOE de Riba-roja ha denunciat que el Partit Popular tracta de tancar la comissió d’investigació de Porxinos en fals després de presentar aquest dimarts 31 d’agost en Comissions Informatives de l’Ajuntament una proposta de moció que els socialistes han titllat de “preocupant”.

La proposta que haurà de ser votada en el pròxim ple de setembre ja compta amb el rebuig “frontal” del PSPV-PSOE que ha demanat que s’esclarisquen “tots els fets esdevinguts en Porxinos, més encara quan acaben d’aparéixer nous indicis d’un possible frau milionari”.

Així, els socialistes es refereixen a la investigació que el mes de maig passat l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana va posar en marxa després de descobrir que uns terrenys comprats per 8.000 euros havien sigut venuts als pocs mesos al València c.f per 9 milions d’euros, per l’empresa Desenvolupaments Euro mediterranis SL administrada pel ciutadà suís Daniel Steiner, i amb la finalitat de compensar a la Generalitat pel PAI de Porxinos.

El acalde Robert Raga ha expressat la seua “indignació” enfront d’una proposta que “només resta credibilitat al Partit Popular i aombra i impedeix saber la veritat”. Raga ha recordat que enfront de la recentment sentència que ha desestimat la petició de Litoral de l’Est de 25 milions d’euros d’indemnització, “el Partit Popular segueix en una dinàmica d’opacitat i favors que no beneficia el municipi en res”.

La comissió municipal d’investigació de Porxinos va ser proposada pel PSPV-PSOE en 2015 i aprovada per unanimitat amb l’objectiu de dilucidar si va existir prevaricació i tràfic d’influències en la tramitació del PAI que a l’abril de 2005 van signar el llavors alcalde Francisco Tarazona (PP), avalat per l’ex conseller de Territori, Rafael Blasco i l’ex president del València CF, Juan Soler amb la mercantil Litoral de l’Est vinculada al València C.F per a la creació de la futura ciutat esportiva, un camp de golf i la construcció de 2.440 habitatges.
A la comissió d’investigació van ser citats a declarar l’anterior alcalde Tarazona, els expresidents del València C.F Juan Bautista Soler, Manuel Llorente i Amadeo Salve, i a l’ex conseller popular Rafael Blasco. Cap d’ells va acudir a la comissió.

SENTÈNCIA A favor DE L’AJUNTAMENT

El mes de juliol passat, El Jutjat contenciós administratiu Nº2 de València va desestimar la demanda del València CF contra Riba-roja de Túria sobre Porxinos, per la qual el consistori no haurà de retornar 25 milions al València pel pla de Porxinos tal com demandava el club de Mestalla. A pesar que la sentència és recurrible al TSJ, la sentència actual estima que el club va guanyar 141 milions per plusvàlua amb l’actuació de Porxinos.
L’alcalde, Robert Raga li ha proposat al València C.F que no recórrega la sentència, que cedisca els terrenys a la Generalitat Valenciana per a ús públic i tancament la via judicial, a costa de les conclusions de la Comissió d’Investigació de Porxinos.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*