El sector apícola de la Comunitat presenta al Consell un pla de viabilitat per a evitar la desaparició del sector

Post també disponible en: Castellano

Després de la mobilització de el sector apícola de l’dia 6 de novembre de 2020 en una camionada sense precedents a la ciutat de València, i seguint amb les iniciatives encaminades a transmetre-li a la Conselleria d’Agricultura i a el Govern Valencià els motius de la crisi d’aquest sector, les organitzacions agràries i les associacions representatives del sector apícola valencià han fet arribar les seues reivindicacions mitjançant el lliurament de el Pla de Viabilitat de l’Apicultura Valenciana a la Consellera d’Agricultura, Mireia Mollà; el secretari autonòmic, Roger Llanes; i el director general d’Agricultura, i Desenvolupament Rural, David Torres.

Aquest document recull els punts clau sobre els quals s’ha d’actuar immediatament perquè l’apicultura no desaparega a la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit i segons la Coordinadora Camperola del País Valencià -COAG- aquest sector arrossega “una crisi sanitària, mediambiental i burocràtica des de fa anys” a la qual es vol donar solució amb la proposta de mesures encaminades a:

  • Eliminar la normativa que impedeix l’assentament de ruscs en època de floració de cítrics a la Comunitat Valenciana. (Pinyolà).
  • Suport i promoció de la recerca relacionada amb la sanitat apícola.
  • Inclusió de les ajudes agroambientals a l’apicultura en el proper Pla Estratègic Territorial dins de el Marc Nacional de el Programa de Desenvolupament Rural per al període 2021-2027, amb fons equiparables a la resta de Comunitats Autònomes.

Establir més controls sobre el correcte ús dels productes fitosanitaris en floració per evitar la mortaldat d’abelles. D’altra banda, es sol·licita a l’autoritat autonòmica que realitzi controls més exhaustius perquè la mel d’importació complisca els mateixos requisits que els obliga complir a productor nacional. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*