El termini anual per a la neteja de parcel•les i solars a L’Eliana expirarà el proper mes de maig

Post també disponible en: Castellano

La Regidoria d’Urbanisme ha començat a repartir entre les llars elianeres un total de 5.000 fullets informatius amb els detalls de la nova Ordenança Municipal Reguladora de les normes bàsiques de neteja i tancament de parcel•les i solars de l’Ajuntament. En ells, es recorda als propietaris l’obligació de mantindre’ls en condicions de seguretat, ornament i nets d’enderrocs, residus de tota mena i vegetació espontània amb altura superior a 40 centímetres. En tot cas la neteja haurà d’efectuar-se obligatòriament una vegada a l’any, entre els mesos de març a maig.

Una vegada transcorregut aquest període i si el solar o la parcel•la incompleix les condicions fixades, el Consistori iniciarà un procediment sancionador, podent-se considerar l’incompliment d’aquesta obligació com a infracció lleu, sancionada amb una multa de fins a 1.500 euros. Encara que s’haguera realitzat l’actuació anual, si la parcel•la o solar contravé en qualsevol moment les condicions indicades, es podrà igualment requerir a la persona propietària perquè procedisca a la seua neteja.

Finalment, segons les normes que regulen el nou text, hauran de mantindre’s tots els elements vegetals degudament retallats, sense envair la via pública. L’incompliment d’aquesta obligació pot ser considerada infracció lleu, sancionada amb una multa de fins a 750 euros.

L’edil d’Urbanisme, Vicente Zamora, ha recordat que l’Ordenança busca acabar amb les males herbes, insectes o enderrocs que es generen en aquests espais i que, en molts casos, suposen un problema de salubritat i convivència en el municipi.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*