Emergències coordina una desena de rescats de muntanya amb helicòpter i sis incendis forestals durant la Setmana Santa

Post també disponible en: Castellano

Es va registrar una víctima mortal en el rescat efectuat el Divendres Sant en la zona del Cavall Verd, de la Vall de Laguar

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana ha coordinat de l’1 al 5 d’abril una desena de rescats de muntanya amb helicòpter i sis incendis forestals en una Setmana Santa caracteritzada per una gran afluència de visitants als parcs naturals de la Comunitat Valenciana i zones d’esplai de l’interior.

La major part dels rescats es van efectuar a la província d’Alacant, i es va mobilitzar en alguns casos l’helicòpter medicalitzat de la Generalitat per a assistir a les persones ferides, però va anar en el rescat realitzat el divendres Sant en la zona del Cavall Verd de la Vall de Laguar on es va registrar una víctima mortal.

La jornada del dilluns es van efectuar fins a quatre rescats al llarg del dia: en la ruta de les Cascades d’Anna, la via ferrata principal de Callosa de Segura, l’embassament d’Escalona de Navarrés i el pantà d’Elx.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha fet una crida a la ciutadania perquè “adopte les mesures de seguretat oportunes quan realitza una ruta de senderisme o escala a la muntanya perquè són nombrosos els rescats que es registren tots els caps de setmana i molts també els recursos que s’han de mobilitzar quan es podrien evitar accidents indesitjables amb actituds preventives i responsables”.

D’altra banda, fins a sis incendis s’han declarat aquesta Setmana Santa. El més important va ser el que va tindre lloc el divendres en terme municipal de Requena, límit amb la província d’Albacete, en el qual es van mobilitzar mitjans de la comunitat autònoma de Castella-la Manxa a més de cinc mitjans aeris de la Generalitat Valenciana, els Bombers Forestals de la Generalitat, i resta d’efectius d’extinció.

Finalment, també es van registrar dos sismes en el Golf de València i terme municipal de Tous, sense que es reberen trucades al telèfon d’Emergències 112 relacionades amb el cas.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*