El Tribunal Central Administratiu avala la licitació del contracte de neteja viària de Riba-roja per 4’3 milions d’euros després del recurs d’una empresa

Post també disponible en: Castellano

El ple alça la suspensió cautelar del procediment administratiu

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat l’alçament de la suspensió del procediment de contractació del servei de neteja viària després de la sentència del Tribunal Central Administratiu que rebutja el recurs d’una de les empreses que optaven al servei i atorga la raó al govern municipal en el seu projecte d’adjudicació del citat servei. 

La fallada del Tribunal Central Administratiu concedeix la raó a l’equip de govern en la seua pretensió de traure a licitació pública el nou contracte de l’empresa de neteja viària per un import de 4’3 milions d’euros i una duració màxima de 5 anys, sense possibilitat de pròrrogues. La sentència judicial avala tots els punts continguts en el ple del passat mes d’octubre en el qual es va aprovar l’inici del citat contracte. 

Després de l’inici del procediment d’adjudicació del servei de neteja viària, el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals va informar l’Ajuntament de Riba-roja de Túria de la interposició d’un recurs especial en matèria de contractació per part d’una mercantil contra els plecs del procediment administratiu que havia començat a l’octubre. El referit escrit d’interposició de recurs sol·licitava la suspensió del procediment com a mesura cautelar. 

A principis de passat mes de març, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria aportava al citat jutjat l’escrit municipal respecte del recurs especial en matèria de contractació interposat contra els plecs de la licitació pública. El Tribunal Central va remetre, al seu torn, a mitjan març una resolució en la qual s’acordava la suspensió cautelar del procediment que es va iniciar el mes d’octubre fins a la solució del recurs. 
Per això, el ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria va acordar el passat 19 d’abril l’adopció de l’acord de suspensió cautelar del procediment d’adjudicació del servei de neteja viària. Amb aquesta mesura, el ple municipal confirmava la mesura del Tribunal Central de Contractació sobre la suspensió provisional fins que s’haguera dictat una resolució definitiva sobre aquest tema. 

Va ser el passat 21 de maig quan el Tribunal Central de Recursos Contractuals va desestimar, finalment, el recurs interposat per la mercantil contra els plecs rectors del procediment de contractació del servei de neteja viària, va confirmar la legalitat dels mateixos i, finalment, va alçar la mesura de suspensió cautelar del citat procés que el ple municipal de Riba-roja de Túria ha ratificat. 

L’alçament de la suspensió cautelar va ser aprovat per l’equip de govern del PSPV, a més de Compromís i Ciutadans. Per part seua, el Partit Popular, Podem Riba-roja Pot i Esquerra Unida van votar abstenció. 

Les empreses que es presenten al procés d’adjudicació del servei de neteja hauran de complir una sèrie de requisits i clàusules, en la qual es tindrà en compte la millor relació qualitat-preu, diversos criteris d’adjudicació socials i mediambientals i la condició d’executar-les amb caràcter social i la contribució al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (*ODS), subjecte a regulació harmonitzada. 

El nou contracte suposarà nombroses millores a partir d’ara com un servei de neteja viària permanent de dilluns a diumenge en totes les urbanitzacions i en el nucli urbà, amb una estructura moderna i àgil per a atendre tota la demanda zonificada en tres àrees. La primera d’ella afectarà les urbanitzacions de l’àrea nord, com Gallipont, Santa Mónica, El Molinet, Parc Montealcedo, Entrenaranjos, Santa Rosa i el Clot de Navarrete. La zona centre se centrarà en el nucli urbà, Masia de Traver, València la Vella, Els Pous i la Llobatera. Finalment, la zona sud amb la Reva. 

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha expressat la seua satisfacció “pel veredicte final de la justícia que ha concedit la raó a l’ajuntament amb els informes dels tècnics municipals ja que es tracta d’un contracte molt important que permetrà millorar notablement el servei de neteja a tots els punts del nucli urbà i de les urbanitzacions, sense oblidar els requisits socials, ambientals i econòmics que haurà de complir la futura contracta”.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*