Estudiants de l’IES Ricardo Marín de Xest presenten el dron que han construït en un gran esdeveniment educatiu en línia

Post també disponible en: Castellano

L’alumnat ha participat en el projecte d’innovació educativa

La Fira Aèria

Durant el present curs escolar alumnat de l’IES Ricardo Marín ha participat en el projecte d’innovació educativa La Fira Aèria, promogut per l’empresa alacantina El Caleidoscopi. La iniciativa va partir de la premissa que els i les estudiants aprengueren a muntar un dron i idearen una aplicació que tinguera un impacte positiu en la seua població, solucionant algun problema concret. 

En el marc d’aquesta proposta, l’alumnat ha realitzat un dron per a ajudar els bombers a fer ràpidament una avaluació del risc en cas de sinistres de gran envergadura, naus industrials, edificis o incendis exteriors. A més, l’artefacte volador està ideat per a verificar el focus de l’incendi, l’estat de les estructures i l’existència de persones en risc.

Presentació de treballs

600 alumnes participants en els projectes d’innovació La Fira *Aéra, *Momo o Programa la teua obra estan presentant els seus treballs finals en un gran esdeveniment educatiu en línia integrat dins d’una activitat de la Nit Mediterrània de la Investigadores Mednight 2021, que està tenint lloc hui, 17 de juny, i demà, 18 de juny. El torn de l’IES Ricardo Marín ha sigut hui i l’esdeveniment s’ha pogut continuar en línia a través de la web de Mednigt: https://mednight.eu/el-caleidoscopio.

“Com a regidora d’Educació considere important proposar i finançar en els centres educatius activitats com la Fira Aèria, promotora del coneixement de l’alta tecnologia de la mà de la conscienciació sobre temes socials. A més, el alumnat ha tingut l’oportunitat de presentar el seu dron en un prestigiós esdeveniment en línia, com és Mednight, i compartir la seua experiència amb estudiants d’altres països” ha declarat la regidora, Mª Ángeles Llorente.

Sobre Mednight

La Nit Mediterrània de les Investigadores, Mednight, és un consorci d’Universitats, centres d’investigació i agències de ciència i tecnologia d’Espanya (Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia), Grècia i Xipre. L’objectiu d’aquesta unió és mostrar a la ciutadania la rellevància de la Ciència i la Investigació mediterrània, fent èmfasi en el paper de la dona.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*