“Elpaello”, protagonista en el dia de les paelles de la Falla L’Alegria de Xest

Post també disponible en: Castellano

Menjar al voltant d’una paella no és només compartir el menjar, és una celebració especial entre els grups d’amics o les reunions familiars

L’arròs preparat en el recipient “Elpaello” no difereix en res del qual es cuina en les paelles redones, com es va poder gaudir en les paelles de la Falla L’Alegria de Xest

El passat 12 de març la falla de l’Alegria de Xest va celebrar el seu “dia de les paelles”, una tradició que va començar fa ja molts anys i que enguany oferia un ambient especial després de la pandèmia. Però a més de reprendre les activitats més festives, en aquesta ocasió entre els arrossos que es van preparar, alguns es van presentar d’una forma diferent.  

“L’arròs preparat en el recipient “Elpaello” no difereix en res del qual es cuina en les paelles redones”, així ens ho relaten Lamberto Viadel i José Miguel Marín, els creadors d’aquest peculiar recipient a Xest. “L’única diferència és la forma més allargada, perquè el procés d’elaboració és idèntic al qual se segueix amb una paella circular”.

Les tres unitats que es van cuinar amb “Elpaello” dibuixaven una imatge diferent de la que habitualment presenten aquestes celebracions, la qual cosa provocava la natural sorpresa entre el públic que s’acostava per a tafanejar i prendre algunes fotos.

“Menjar al voltant d’una paella”, continua explicant Lamberto, “no és només compartir el menjar, és una celebració especial entre els grups d’amics, o les reunions familiars, i “Elpaello” permet precisament que siguen fins a 12 comensals els qui participen d’una manera més integradora, perquè amb aquesta forma allargada tots poden accedir directament”.

“Reunir, integrar, celebrar en comú…”, són termes que ens repeteixen Lamberto i José Miguel mentre ressalten l’habilitat dels qui cuinen i controlen el foc en un dia especialment ventós. “És una altra manera de compartir” conclouen, amb el mateix lema amb el qual s’inicia la seua pàgina www.elpaello.com.  

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*