Els centres educatius planificaran la volta a classe progressiva entre el 7 i l’11 de setembre

Post també disponible en: Castellano

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional, Miquel Soler, han convocat el Fòrum Educatiu Valencià, conformat pels representants de la Conselleria, els sindicats de l’ensenyament, els representants de les mares i els pares, les patronals de l’ensenyament concertat, les associacions de directores i directors i els representants de l’alumnat.

En aquest espai de diàleg i posada en comú entre tota la comunitat educativa valenciana s’han repassat totes les mesures de seguretat, protecció i higiene determinades per a l’inici de curs des de fa unes setmanes i concretades en l’augment de professorat, la reducció de ràtios, l’establiment de grups de convivència estables i de grups d’alumnes amb distància interpersonal d’un metre i mig, les mesures d’higiene, la desinfecció dels centres educatius, la senyalètica dels espais comuns de centre, el menjador escolar, el transport escolar, les mesures per al pati i l’establiment de l’espai COVID-19 en cada centre educatiu.

Així mateix, s’ha tractat el mecanisme específic per garantir una coordinació àgil i efectiva entre els centres educatius i els centres de salut en cas de detectar contagis i s’ha explicitat l’adaptabilitat dels plans marcats a l’evolució de la pandèmia amb la incorporació per determinació de les autoritats sanitàries de la mesura de reforç d’obligatorietat de portar mascareta per part de professorat, el personal dels centres i l’alumnat a partir de 6 anys en tots els espais educatius.

S’establirà un retorn progressiu a les aules durant la setmana de el 7 a l’11 de setembre. “Considerem que és una mesura molt apropiada, ho hem parlat totes i tots i creiem convenient que aquells centres educatius que necessitin realitzar un inici de curs amb l’entrada progressiva de l’alumnat entre el 7 i l’11 de setembre, que tinguin aquesta flexibilitat i adaptabilitat a les seves circumstàncies, ja que en cada cas els equips directius i el professorat són els màxims coneixedors de la seva pròpia realitat “, ha explicat el conseller Marzà.

“És una mesura perquè en aquells casos que ho decideixin tinguin les condicions òptimes per fer pedagogia tant a l’alumnat com a les famílies sobre les dinàmiques de protecció i higiene en els centres educatius”, ha explicitat el conseller Marzà.

Per la seua banda, el secretari autonòmic Miquel Soler ha afegit que “els directors i directores dels centres educatius, les organitzacions sindicals i les famílies consideren adequada aquesta decisió. És per això que els centres tenen total autonomia per organitzar la tornada a classe en el tram de dies de el 7 a l’11 de setembre. Uns decidiran que tot l’alumnat vagi a classe des de dia 7, perquè les seves circumstàncies són favorables, com pot ser un centre petit o un CRA, i altres triaran entrar per grups o etapes educatives, poc a poc, perquè consideren que és millor per al seu context “.

“Pel que fa a el control de la temperatura de l’professorat, l’alumnat i el personal dels centres educatius, les autoritats sanitàries han explicitat que és molt important portar el control abans de sortir de casa, ja que és un indicatiu de possible simptomatologia compatible amb la COVID-19. tots estem per actuar amb la màxima prudència i si tenen febre, no han d’acudir a centre educatiu i han de contactar amb el seu centre de salut pel bé de tots “, ha explicat el secretari autonòmic Miquel Soler.

A part de l’control de temperatura que es farà a casa, els centres educatius disposaran de material a l’respecte per si hi ha necessitat de prendre la temperatura en horari escolar i activar el protocol de coordinació amb el centre de salut de referència en cas que la persona tingui febre.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*