Els col·legis de Xest participen en les activitats d’animació a la lectura

Post també disponible en: Castellano

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Llibre, la regidoria d’Educació ha posat en marxa, un any més, diverses jornades d’animació a la lectura destinades a alumnat d’Educació Infantil i Primària dels quatre centres escolars de Cheste i de 1r d’ESO del col·legi San José de la Muntanya.

Igual que en edicions anteriors, per a participar en la iniciativa, l’alumnat s’ha desplaçat a les instal·lacions de la biblioteca municipal, on s’han desenvolupat diferents activitats relacionades amb la lectura dirigides per Rosa Marín, de l’empresa Sénia Projectes Educatius. 

Les visites han conclòs aquest matí i s’han estat organitzant per grups, tenint en compte les mesures de seguretat i higiene marcades per les autoritats sanitàries; així, l’alumnat d’infantil ha gaudit una proposta basada en el conte popular de Caputxeta Roja, titulada “Caperucitas valents”; els xiquets i les xiquetes d’Educació Primària han conegut diferents contes del món i els i les estudiants de 1r d’ESO del col·legi San José de la Muntanya han participat en la dinàmica “Viatge al planeta Verne”. A més, l’activitat es complementa amb una explicació sobre el funcionament i organització de la biblioteca, de la mà de la tècnic municipal, qui fa un recorregut per les instal·lacions i explica a l’alumnat com obtindre el carnet de biblioteca i començar a utilitzar-lo.

“En època de pandèmia la lectura ha ajudat a suportar les dificultats i des de la regidoria d’Educació considerem imprescindible continuar fomentant la lectura, ja que és una activitat essencial que ajuda les persones a entendre el món, per ser un reflex de la vida”, ha destacat la regidora, Mª Ángeles Llorente. “Enguany la participació en els tallers d’animació lectora s’ha incrementat, per la qual cosa agraïsc la implicació dels centres, així com el treball de les tècniques de la biblioteca municipal”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*