La Generalitat construirà un altre centre de salut i una àrea de rehabilitació en la zona oest de Riba-roja de 1.200 metres quadrats

Post també disponible en: Castellano

Sanitat Universal descentralitza les actuals instal·lacions sanitàries

La Generalitat Valenciana construirà un altre centre de salut i una àrea de rehabilitació en l’àrea oest del terme municipal de Riba-roja de Túria amb l’objectiu d’augmentar les prestacions sanitàries i descentralitzar les actuals instal·lacions. El futur centre sanitari ocuparà uns terrenys de 1.200 metres d’extensió global en la zona de Pacadar de la localitat. 

Aquest centre de salut s’encarregarà de cobrir la demanda assistencial de les urbanitzacions i de l’àrea oest del nucli urbà de Riba-roja de Túria després d’obtindre uns terrenys de 50.000 metres quadrats mitjançant una compra aprovada pel ple municipal. Els terrenys sobre els quals es consolidaran les futures instal·lacions sanitàries formaven part del programa d’actuació integrada (PAI) en el qual es preveia la construcció de 555 habitatges i que es va anul·lar després de l’incompliment de l’urbanitzador. 

L’estudi de la conselleria de Sanitat Universal preveu que el centre de salut de Riba-roja de Túria atendrà els habitants del nucli urbà, a les urbanitzacions del terme municipal gràcies a les rondes de circumval·lació que vertebren la localitat i als habitatges disseminats existents, i amb la possibilitat que, en un futur, fins i tot, el centre de salut es puga ampliar en funció de les necessitats. 

El centre de salut estarà dotat 3 metges de família, 3 infermeres, 1 pediatre, 1 fisioterapeuta, altres 2 auxiliars d’infermeria -1 d’ells de la unitat de rehabilitació-, 1 auxiliar administratiu i, finalment, 1 zelador. Aquestes places es podran dotar amb professionals de l’actual centre de salut i, en cas necessari, es cobriran mitjançant la creació d’altres llocs de treball. Cal recordar que el fisioterapeuta i l’auxiliar d’infermeria de la unitat de rehabilitació estan situats, actualment, en un edifici proporcionat per l’ajuntament. 

Les futures instal·lacions sanitàries estaran distribuïdes per una àrea de recepció dotada amb dos llocs de treball en el taulell, una àrea de medicina familiar amb tres consultes mèdiques i dues consultes d’infermeria, una àrea de pediatria amb una consulta de pediatra i una altra consulta d’infermeria i una àrea d’extraccions i tractaments amb una sala d’extraccions amb dos punts d’extracció i un box, a més d’una sala de tractaments i proves diagnòstiques. 

El centre de salut estarà format, també, per una àrea de rehabilitació amb una consulta de fisioterapeuta, un gimnàs amb capacitat per a 15 persones, tres boxs per a diferents usos com a ultrasons o electroterapia i, finalment, vestuaris. L’àrea administrativa estarà ocupada per una sala d’estar per als professionals, un vestuari i lavabos amb dutxa per al personal. Les instal·lacions es completaran amb els serveis generals amb un quart per a la neteja, un altre per a residus, un magatzem, sales d’espera i lavabos públics. 

L’entorn del futur centre sanitari de Riba-roja de Túria se singularitza per una zona dotacional en la qual destaquen, entre altres, el complex esportiu de la Mallà, la caserna de la Guàrdia Civil, col·legis i centres educatius i edificis esportius. Els accessos al mateix disposaran d’una parada cada mitjana del connectametro i tindrà connexió amb les rutes cicle-per als vianants que travessen tot el nucli urbà. Un aparcament annex permetrà l’ús de vehicles privats. 

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquest nou centre de salut “és una aposta ferma i decidida per part de la Generalitat i àmpliament reivindicada des de fa anys pel municipi amb l’objectiu d’atendre la demanda sanitària i assistencial creixent i, per això, hem previst la possibilitat d’ampliar el futur edifici en funció de les necessitats”. 

Cal recordar que l’actual centre de salut de Riba-roja de Túria es va construir l’any 2000 en ple nucli urbà, però a la meitat d’un barranc, amb comunicacions d’accés deficients i amb un talús en la part posterior d’aquest. Per això, l’ajuntament va eliminar el talús l’any 2016 i va millorar notablement els accessos al mateix per als pacients i usuaris.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*