Els municipis del Camp de Túria rebran 3,4 milions d’euros de la Diputació a través del Fons de Cooperació

Post també disponible en: Castellano

La corporació aprova els 42 milions que aporta al Fons i que s’abonaran als ajuntaments de la província en un pagament únic després del ple. La comarca millora la seua dotació, que va des dels 365.000 euros de La Pobla de Vallbona als 63.000 euros de Gátova

La institució participa en el programa de la Generalitat duplicant la dotació del Consell per a la província. L’ajuda podrà destinar-se a inversió o despesa corrent i se suma als 17 milions del Pla Resistir

La comarca del Camp de Túria rebrà 3.359.771 euros de la Diputació de València a través del Fons de Cooperació Municipal en el qual la corporació provincial participa al costat de la Generalitat. La partida, que este dimarts ha passat per comissió informativa i s’ingressarà als ajuntaments després de l’aprovació definitiva en el ple del dia 27, incrementa la dotació als consistoris de forma generalitzada i va des dels 365.000 euros de La Pobla de Vallbona, quantitat similar a la que correspon a Bétera, Llíria i Riba-roja, fins als 63.000 euros de Gátova.

La Diputació de València ha portat a la Comissió d’Hisenda els 42.447.592 euros que destina enguany al Fons de Cooperació Municipal, una quantitat que duplica l’aportació del Consell a la província i que s’afegix als més de 17 milions d’euros amb els quals va sumar-se la Diputació al Pla Resistir per a reactivar els sectors més afectats per la pandèmia.

Els alcaldes i alcaldesses de tots els municipis de la comarca coneixen ja la quantitat exacta de la qual podran disposar a partir del mes de maig, després d’haver sigut informats mitjançant un missatge personalitzat enviat des de la corporació provincial, reforçant la comunicació directa amb els consistoris per la qual aposta el president Gaspar, qui considera el Fons de Cooperació al costat de la Generalitat “una eina que està resultant molt útil per a impulsar el municipalisme i millorar el finançament local amb agilitat i eficiència”.

Este pla és la principal partida en el capítol de transferències corrents de la Diputació i al costat del Pla d’Inversions deixa cada any més de 120 milions d’euros en els municipis valencians, amb l’objectiu de garantir la liquiditat dels ajuntaments, especialment els més xicotets, i donar resposta a les necessitats dels consistoris per a exercir eixa autonomia local en la qual basa la seua gestió el president de la institució, Toni Gaspar.

Segons explica el diputat d’Hisenda, Vicent Mascarell, “esta important assignació, que pot destinar-se tant a inversió com a despesa corrent, serà abonada als ajuntaments al començament de maig, una vegada aprovada la proposta de distribució que, basada en criteris objectius, portem al ple d’abril”.

Criteris de distribució

Entre els criteris de distribució de l’aportació extraordinària de la Diputació, basats en l’objectivitat de paràmetres com la població, destaca la correcció que realitza l’àrea provincial d’Hisenda per a repartir els diners amb una part fixa, en funció de les franges d’habitants de cada municipi, i una altra variable amb l’objectiu de beneficiar a les localitats més xicotetes.

La Diputació de València no va dubtar a sumar-se a esta iniciativa de la Generalitat des del primer moment i en els últims anys ha anat incrementant la seua aportació, en la línia de duplicar les transferències als consistoris “per a continuar millorant infraestructures i serveis i, en conseqüència, la vida de les persones que habiten a les comarques valencianes, incloses aquelles que volen continuar fent-ho en xicotets nuclis de població de l’interior de la província”, apunta Mascarell.

El Fons autonòmic, al qual s’han sumat les diputacions de València i Castelló, promou l’equilibri econòmic dels ens locals de la Comunitat i la realització interna del principi de solidaritat, a fi de contribuir al fet que els diferents nuclis i entitats de població compten amb la dotació adequada per a la prestació dels serveis de competència local.

Més ajudes als municipis

La Diputació de València va tancar l’exercici 2020 amb 217.279.410 euros en transferències als ajuntaments de la província i entitats pròpies, entre les quals es troben el Consorci Provincial de Bombers, Divalterra i el Patronat de Turisme, organismes de la corporació la fi de la qual és donar servei als propis consistoris. En tot just un any, les aportacions a municipis, mancomunitats i entitats de la província han passat de 185 a 217 milions d’euros, un increment que reforça la idea del president Gaspar de millorar el finançament local.

Entre les transferències de l’anterior exercici destaquen els 70 milions del Pla d’Inversions, els 17 milions d’euros per a serveis socials en ajuntaments i mancomunitats i els quasi 60 milions del Fons de Cooperació, incloent les ajudes del Pla Resistir.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*