Els pacients de Manises, entre els valencians que menys dies esperen per a ser operats

Post també disponible en: Castellano

El Departament de Salut de Manises va acabar el 2021 amb 53 dies d’espera quirúrgica enfront dels més de 100 de mitjana de la resta de departaments

L’atenció telefònica als pacients d’aquesta àrea de salut ha augmentat en un 41% respecte a 2020, gràcies a la instal·lació d’un Call Center específic en Atenció Primària

En 2021, el 85% de les consultes ateses en els centres de salut de l’àrea van ser presencials reduint-se un 22% les derivacions

A punt de complir-se els dos anys des que la pandèmia de la Covid-19 arribés per a quedar-se, l’accessibilitat en l’àmbit sanitari segueix en el punt de mira de tots. Contactar amb facilitat amb el centre de salut, que l’atenció rebuda sigui de qualitat i que els temps d’espera siguin mínims són algunes de les claus que representen la qualitat dels centres sanitaris actualment.

En aquest context, les dades d’accessibilitat de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana amb els quals tanquem 2021 situen als pacients del Departament de Salut de Manises entre els valencians que menys dies han d’esperar per a ser operats. Enfront dels 100 dies de mitjana en els quals es troben la resta dels departaments, Manises va acabar l’any amb 53 dies, situant-se així com la segona àrea de salut amb menys dies de l’autonomia.

“L’accessibilitat dels nostres centres ha estat sempre una prioritat per al departament ja que representa de manera visible la qualitat assistencial que reben els nostres pacients així com l’esforç i la professionalitat del nostre personal”, ha explicat el Dr. Ricardo Trujillo, gerent del Departament de Salut de Manises. I és que des de la seva posada en marxa en 2009, el centre sanitari s’ha trobat sempre entre els hospitals amb esperes mínimes per a cirurgies i especialitats.

Una atenció telefònica i presencial de qualitat

Un altre dels indicadors de qualitat que la pandèmia ha imposat en els centres sanitaris és l’atenció telefònica rebuda. En aquest cas, el Departament de Salut de Manises ha atès un 41% més de pacients respecte a 2020 gràcies a la instal·lació d’un Call Center específic en Atenció Primària.

La instal·lació d’una centraleta de trucades específica per a Atenció Primària ha permès atendre més pacients durant 2020 i fer-ho d’una manera més efectiva i ràpida. “Durant aquest any que acaba d’acabar hem atès un total de 22.370 pacients al mes enfront dels 9.669 que ateníem mensualment en 2020 el que representa que hem aconseguit d’alguna manera estar més prop de la nostra població protegida”, ha explicat Sonia Palacios, cap de l’Àrea d’Admissió de l’àrea sanitària.

I tot això, sense perdre de vista que l’atenció presencial també es considera com a punt fonamental d’una assistència sanitària de qualitat. Durant el 2021 el 85% de les consultes ateses en els centres de salut de l’àrea van ser presencials. “A més de la presencialitat de les consultes, des d’Atenció Primària hem reduït en un 22% les derivacions atesos els pacients d’una manera més integrada des del seu centre de salut. Això ha evitat que la nostra població realitzi desplaçaments innecessaris a l’Hospital o altres centres d’especialitats”, ha conclòs Roberto Gorges, Coordinador d’Atenció Primària del Departament.

Hospital de Manises

El Departament de Salut de Manises dona cobertura i assistència sanitària pública, tant ambulatòria com domiciliària a més de 193.000 persones de 14 localitats a través de l’Hospital de Manises, 10 centres de salut, 9 consultoris locals, 2 centres d’especialitats i l’Hospital de Crònics situat a Mislata. Des del seu naixement en 2009, el Departament de Salut ha consolidat un equip professional centrat en l’assistència sanitària segura i de qualitat. Ara, amb l’actual crisi sanitària derivada de la Covid-19, el Departament de Salut de Manises contínua la seva activitat ateses les instruccions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, mantenint-se en els habituals nivells d’accessibilitat, qualitat, excel·lència assistencial i reputació corporativa, situant-se com tercer hospital públic de la Comunitat Valenciana amb major reputació, segons MERCO.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*