Post també disponible en: Castellano
La ciutadania pot proposar fins al pròxim 12 de juliol actuacions i inversions, que posteriorment seran votades en una segona fase
La regidoria de Participació Ciutadana ha obert el termini per a concórrer al programa municipal de Pressupostos Participatius, amb l’objectiu de promocionar la participació activa en el procés de confecció dels comptes municipals de 2021. La ciutadania pot proposar fins al diumenge 12 de juliol aquelles actuacions en infraestructures que considere prioritàries per a millorar el municipi, o bé, participar en una fase posterior, votant les propostes que hagen resultat seleccionades d’entre totes les presentades en aquest primer període.
Qualsevol persona podrà plantejar inversions accedint des de qualsevol dispositiu a la web www.lelianaparticipa.es i emplenant el formulari electrònic disponible, encara que posteriorment només els veïns i veïnes empadronats a l’Eliana amb 16 anys complits podran triar entre les idees presentades.
D’entre totes les propostes rebudes, els tècnics municipals seleccionaran aquelles que compleixen una sèrie de requisits bàsics com ara que siguen acciones competència de l’Ajuntament, que no estiguen ja executades o en projecte, que el seu cost estimat no siga superior a l’import disponible o que es puguen desenvolupar dins d’un mateix exercici pressupostari. El conjunt de plans considerats viables seran sotmeses a votació pública el mes vinent de setembre.
En aquesta sisena edició, l’Ajuntament consolida la seua aposta per la participació ciutadana gràcies a un conjunt d’iniciatives complementàries com per exemple el foment de l’associacionisme, l’increment de la transparència i el suport als òrgans i entitats de participació.
Tal com ha explicat el regidor de l’àrea, Jorge Pérez Comeche, aconseguir unes majors quotes de democràcia participativa requereix d’un esforç dirigit no sols a incorporar la veu de la ciutadania al procés de presa de decisions sobre polítiques públiques, sinó sobretot, a generar un conjunt d’actituds que puguen conduir a una millora de la nostra educació democràtica –la dels elianers i elianeres i, també, la de la pròpia Administració-. “Solament des d’un canvi cultural focalitzat en la col·laboració, els principis del bé comú i la corresponsabilitat es podrà generar el necessari valor afegit als processos participatius”, ha recalcat.
Be the first to comment