L’Ajuntament d’Utiel s’adherix al manifest del Dia Internacional de l’Orgull

Post també disponible en: Castellano

Aquest diumenge, 28 de juny, se celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ en defensa de la igualtat de drets i de la no discriminació per orientació sexual

L’Ajuntament d’Utiel s’ha adherit a la declaració institucional de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) en defensa dels drets del col·lectiu LGTBIQ que diumenge que ve, 28 de juny, celebra el Dia Internacional de l’Orgull.

El consistori utielano ha mostrat així el seu suport a la comunitat LGTBI que, per desgràcia, encara a dia d’avui segueix patint mostres de discriminació en la nostra societat.

Una adhesió amb la qual l’administració local vol reivindicar la diversitat i la visibilitat d’aquest col·lectiu que a més aquest 2020 celebra 15 anys de l’aprovació de la llei de el matrimoni entre persones de mateix sexe.

L’Ajuntament d’Utiel se suma així un any més a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull, “reconeixent la determinant contribució que la Constitució Espanyola ha suposat per a la convivència, la cohesió social i l’avenç de la nostra societat i subratllant els progressos que s’han aconseguit, al llarg d’aquests darrers 40 anys, a favor de la normalització social dels que tenen una orientació sexual diferent de la majoritària i / o s’identifiquen i s’expressen amb un altre gènere diferent a què socialment se’ls adjudica “tal com apunta la FEMP en la seva declaració institucional.

D’aquesta manera, el consistori mostra públicament el seu compromís en la lluita pels drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals per aconseguir la igualtat real i efectiva i la no discriminació per orientació sexual o identitat de gènere.

Ahir els grups municipals PSOE i UPIU presentaven una moció conjunta a la sessió plenària de l’Ajuntament d’Utiel amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ que va ser aprovada per unanimitat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*