Entranyable clausura de l’edició 2019-2020 d’El Gran Joc dels escacs a Xest

Post també disponible en: Castellano

L’acte va ser conduït per la mestra Mª Consuelo Sánchez Vidal, coordinadora d’el projecte al CEIP Francisco Giner dels Rius, que va començar la seua intervenció dedicant unes paraules a les famílies dels i les participants per posar en valor tots els beneficis que la pràctica de l’ escacs té per a l’alumnat. “Sobretot ens hem adonat que els escacs funciona com una eina integradora; hem comprovat els seus beneficis en alumnes amb altes capacitats, amb hiperactivitat, dèficit d’atenció o autisme “.

El gruix de la clausura va ser una detallada exposició a càrrec de Sánchez a prop dels orígens de l’escacs, que es va completar amb un recital per part de set dels seus alumnes i alumnes de la versió castellana del poema “Schach d’amor” (Escacs d’amor), originalment escrit en valencià antic al Segle d’Or Valencià i que utilitza els escacs com a fons d’una al·legoria de l’amor. Seguidament es va projectar un emotiu vídeo amb fotos de la temporada.

Abans del lliurament de premis, José Miguel Martino, impulsor del projecte, i Mª Ángeles Llorente, regidora d’Educació, van dedicar unes breus paraules a les persones assistents.

“Des que vam començar, en el curs 2015-2016, han participat en el projecte 700 alumnes i alumnes; han jugat partides, resolt problemes i buscat resposta a preguntes relacionades amb els escacs en les diferents àrees de l’currículum i, amb això, han après a pensar jugant, han creat hàbits positius, estimulat la memòria, la imaginació, la creativitat o la concentració”, apuntava Martino.

Per la seua banda, la regidora va agrair a Martino, al professorat i al l’alumnat la seua implicació i va remarcar el valor de la iniciativa en temps de crisi. “Tot i la pandèmia, aquí estem, vencent els obstacles i intentat guanyar aquesta partida entre tots i totes amb responsabilitat, seguretat i sense por. En situacions com aquesta veiem l’important que és educar el nostre alumnat per aprendre com més millor i per investigar; amb El Gran Joc de l’Escacs ho han fet gaudint i això garanteix que voldran seguir aprenent”.

Per tancar l’acte, els alumnes i les alumnes de CEIP Francisco Giner dels Rius es van acomiadar expressant el que ha aportat els escacs a les seues vides, recitant Voldria ser un peó d’escacs d’Óscar Tunales Cruz. “El poema escull el peó, aquella figura insignificant de l’escacs que, avançant com nosaltres ho fem curs a curs i vencent obstacles en el seu joc, pot ser que a l’arribar a la vuitena fila, com nosaltres a les nostres metes, puguem arribar a convertir-nos fins a el rei mateix si ens ho proposem”.

Tot l’alumnat participant va rebre una medalla a l’acabar l’acte.

Guanyadors i guanyadores

Col·legi San José de la Montaña 

 • 1er premi: Pablo Carrascosa Lamparero
 • 2º premi: Alberto Ochando Cortés
 • 3er premi: Pablo Coronado Roselló 

CEIP Ana Lluch Hernández

6ª Curs

 • 1er premi: Alba Fortea Sánchez 
 • 2º premi: Mario Andrei Bonca 
 • 3er premi: Lara García Manzanera 

5ª  Curs

 • 1er premi: Natalia Monzón García
 • 2º premi: Elsa Fernández Aguado
 • 3er premi: Ángel Andrés Carmona. 

CEIP Francisco Giner De Los Ríos 

 • 1er premi: Paula Pericás Cerro
 • 2º premi: Patricia Morell Martínez 
 • 3er premi: David Doménech Beleña 
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*