Estudiants del col·legi San José de la Muntanya de Xest guanyen la desena edició del concurs ‘Reacciona!’ amb el projecte ‘Gel hidroalcohòlic SJM

Post també disponible en: Castellano

El certamen, organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències i la secció territorial de València de la Reial Societat Espanyola de Química, ha comptat enguany amb més de 250 participants 

Estudiants del col·legi San José de la Muntanya de Cheste han obtingut el primer premi del concurs ‘Reacciona!’, organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències i la secció territorial de València de la Reial Societat Espanyola de Química (*RSEQ-*VAL) per a destacar la importància de la química. 

El projecte ‘Gel hidroalcohòlic SJM oli essencial de romer’ mostra com la Química ha sigut fonamental en la lluita contra la propagació de la *COVID. Els alumnes i alumnes han desenvolupat gel *hidroalchólico per a la neteja i desinfecció de mans. 

El lliurament de premis s’ha realitzat ‘en línia’. El segon premi ha sigut per a l’equip del col·legi Palma de Paterna amb el projecte ‘Ací hi ha Química’, que explica mitjançant senzills experiments i de manera clara què és una reacció química. 

En tercer lloc, ha resultat premiat el projecte presentat pel IES Modest Navarro de la Solana (Ciudad Real) amb el treball ‘El pa estava en l’aire’ que se centra en la importància del procés Haver-hi-*Bosh en la producció de fertilitzants de nitrogen. 

Més de 250 estudiants en 66 equips s’han inscrit enguany a la desena edició del concurs dirigit a estudiants de 3r i 4t de Secundària, Batxillerat i cicles formatius de Formació Professional Grau Mitjà de tota Espanya. 

L’objectiu era exposar de manera didàctica, creativa i original algun procés químic, especialment aquells la contribució dels quals al benestar de la societat siga més palesa o resulten més formatius o il·lustratius. 

A més de la Comunitat Valenciana, han participat també estudiants de Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Aragó i Catalunya. L’objectiu d’aquesta iniciativa és destacar la importància de la química en el desenvolupament de la societat i promoure l’interés per aquesta disciplina entre els joves. En els seus primers deu anys d’existència, el concurs ha comptat amb la participació de més de 1300 estudiants de tota Espanya. 

El primer premi està dotat de 1.200 euros, el segon premi de 600 euros i el tercer de 300 euros. La concessió del premi correspondrà en un 50% al centre escolar i el 50% restant als components de l’equip. Els premis són finançats per la Secció Territorial de València de la RSEQ.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*