Filant Vides vas veure el Palau amb les seues creacions per reivindicar el paper de la dona rural amb motiu del Dia Internacional de la Dona

Post també disponible en: Castellano

L’associació Filant Vides vas veure al Palau amb les seves creacions per reivindicar el paper de la dona rural a la societat, en el marc de les iniciatives programades amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

L’acció, que consisteix a decorar els balcons metàl·lics que coronen les dues torres de la seu de la Generalitat amb hexàgons de llana de grans dimensions durant la primera quinzena del mes de març, vol simbolitzar una aposta per la presència de les dones en les institucions .

Així mateix, s’ha creat un recorregut amb diferents edificis decorats per tota la ciutat. A més de Palau, també han estat engalanats l’Ajuntament de València, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, la Diputació de València, al Palau de Cerveró de la Universitat de València, així com el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat i el Centre de l’Carme Cultura Contemporània.

Es pretén que cada edifici de la ruta programada ofereixi un color diferent perquè el visitant trobi un discurs nou en cada punt. La gamma cromàtica gira al voltant dels colors de foc, la mar Mediterrània, l’ametller i la muntanya, en representació dels elements que uneixen la comarca dels Serrans amb València.

L’acció s’emmarca dins de el nou projecte de l’associació, Sororidad Serranía, creat amb motiu de la setmana de la dona de 2020. Per a això, Filant Vides ha agermanat a 650 dones dels 19 municipis de la comarca de la Serranía per a crear una obra d’art que doni visibilitat a la dona rural.

A més, l’associació ha convocat els veïns i veïnes d’aquesta comarca al pont de Serrans el 8 de març per realitzar una marxa a favor, no només de la visibilitat de la dona rural, sinó també de la igualtat de gènere.

Les persones participants entraran a la ciutat per les Torres de Serrans, porta natural i històrica d’accés dels habitants dels Serrans a la capital, i es dirigiran fins a la plaça de Manises.

Filant vides

L’associació cultural Filant Vides és una organització sense ànim de lucre d’art col·laboratiu, que neix a la localitat valenciana d’Alcublas fa 4 anys i que està formada per 70 dones d’entre 12 i 92 anys.

El seu objectiu és treure de l’àmbit privat la tasca de teixir per fer-la pública i convertir-la en expressió artística, a el mateix temps que la dignifiquen i li reten homenatge.

Filant Vides porta el seu missatge a l’art urbà i intervé llocs públics per tal de visibilitzar a les dones rurals.

Així mateix, amb cada instal·lació artística, volen reivindicar els drets de la dona. Des de la seva fundació, l’associació ha teixit 17 instal·lacions, a través de les quals ha abordat temes com la violència de gènere, l’explotació sexual o el matriarcat.

La directora general de Promoció Institucional, María Fernanda Escribano, ha destacat que el Govern valencià s’ha sumat a aquest projecte “com a mostra de l’clar compromís de l’Consell per la igualtat de gènere”.

Així, al Palau de la Generalitat ha estat engalanat amb aquestes figures artesanals arribades dels Serrans per reivindicar, a més el valor artístic d’aquesta tradició de la comarca del interior.

A més, com ha afegit Escribano, el projecte “pretén fer visible el fonamental paper de les dones en l’àmbit rural” a través de “centenars d’hexàgons que representen a centenars de dones” per donar visibilitat a la seva solidaritat i treball en equip.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*